تک کرانچ از وضعیت اینترنت آمارهای جالبی را به صورت نمودار ارائه کرده که اینجا میآورم و ذیل بعضی از آنها هم توضیحات خودم را اضافه کردهام. متن اصلی را اینجا بخوانید.
نکته: چند نمودار و اطلاعات جالب بیشتر را هم در وبلاگ کمانگیر ببینید که به نام «در اینترنت چه خبر است» چند روز پیش منتشر کرده.
در سال 1996 دو سوم کل کاربران اینترنت از آمریکا بودند در حالیکه در پاییز 2007 این وضعیت کاملا برعکس شد (یک سوم از آمریکا ، دو سوم باقی جهان). هنوز تعداد کاربران آمریکا از همه بیشتر است اما چین به سرعت در حال رسیدن است.
تعداد کاربران اینترنت در کشورهای مختلف (بر حسب میلیون نفر):
چینیها، روسها،کرهایها و ژاپنیها موتورهای جستجوی جستجوی محلی خودشان را به گوگل و یاهو و مایکروسافت ترجیح میدهند:
(برای بزرگتر دیدن روی تصویر کلیک کنید)
اما شاید جالبترین نمودار این یکی باشد که وضعیت محبوبیت سرویسها یا موضوعات مختلف را در اینترنت در یکسال گذشته نشان میدهد. محور عمودی نشان دهنده ضریب نفوذ (چند درصد کاربران اینترنت از یک سرویس یا موضوع خاص استفاده میکنند) و محور افقی نشان دهنده درصد رشد (منفی نشان دهنده کاهش است) کاربران یک سرویس یا موضوع خاص است.
نمودار نشان میدهد سرویسهایی مانند «پرتالها»، «موتورهای جستجو»، «سرگرمی» و «ایمیل» بیشترین تعداد کاربران را در اینترنت دارند، اما سرویسهایی نظیر «شبکههای اجتماعی» همانطور که انتظارش را هم داشتیم به سرعت در حال محبوب شدن هستند (57٪ افزایش تعداد کاربران ظرف یکسال) اگر چه هنوز ضریب نفوذ کاربری آنها بیشتر از 40٪ نیست. سرویسهایی مانند «مدیریت عکس آنلاین»، «مراجع» (مانند ویکیپدیا) و «بازیهای آنلاین» نیز به سرعت در حال گسترش هستند:
(برای بزرگتر دیدن روی تصویر کلیک کنید)
رشد شبکههای اجتماعی فوقالعاده سرعت گرفته است. خط قرمز FaceBook است، سرعت رشدش خیره کننده است و احتمالا به زودی از لحاظ تعداد کاربران ا MySpace پیشی میگیرد:
(برای بزرگتر دیدن روی تصویر کلیک کنید)
گوگل با 62٪ کل سهم جهان سلطان بیرقیب عرصه جستجو است:
(برای بزرگتر دیدن روی تصویر کلیک کنید)
گوگل توی کشورهای جهان بیشتر از خود آمریکا طرفدار دارد (به خصوص اروپا و آمریکای لاتین):
آمار بازدهی آگهیهای آنلاین که در کنار نتایج جستجو نمایش داده میشوند نیز جالب است. گوگل در مقابل حدود نیمی از نتایج جستجوی خود آگهی نشان میدهد اما یاهو و مایکروسافت مخاطبین خود را با تبلیغات بیشتری بمباران میکنند (در 73 تا 75 درصد نتایج جستجو آگهی پخش میشود). پس از نرمال کردن تعداد کلیکهای درآمدزا (Paid Clicks) به نسبت تعداد آگهیهای نمایش داده شده ASK.com و AOL و Google که هر سه از سرویس گوگل استفاده میکنند بازدهی بیشتری نسبت به یاهو و مایکروسافت دارند.
و اما از بازار آگهیهایی که مستقیم نمایش داده میشود یعنی آگهیهایی که در صفحات مختلف سایتها نمایش داده میشود (نه لزوما در نتایج جستجو) MySpace و یاهو بیشترین سهم را دارند. جالب است که گوگل هیچ سهمی در ایننوع آگهیها ندارد که البته به فلسفه گوگل بازمیگردد که اعتقادی به این نوع آگهیها ندارد.
(برای بزرگتر دیدن روی تصویر کلیک کنید)
یاهو و مایکروسافت
در صورتی که مایکروسافت و یاهو با هم ادغام شوند 10 درصد کل صفحات بازدید شده در وب، 32 درصد کل جستجوهای انجام شده و 24 درصد کل آگهیهای نمایش داده شده را دارا خواهند شد. وضعیت از لحاظ خطر انحصار به خصوص در عرصه ایمیل بحرانی میشود:
شرکت ادغام شده مایکروسافت-یاهو حدود 520 میلیون کاربر ایمیل خواهد داشت در برابر گوگل با حدود 90 میلیون کاربر. چنین تمرکز و انحصار روزافزونی اگر چه شاید خبر خوبی برای مایکروسافت باشد، اما مسلما خبر خوبی برای «مردم» نخواهد بود.
مشترک خوراک بامدادی شوید
کامل
فقط مطالب
فقط لینکدونی
برای مردم گوگل ، مایکروسافت و یا یاهو فرقی نداره. مردم نیاز به خدمات خوب دارن. این چیزاییی که هست همش ادعاست. طرفداری از گوگل وقتی یه محصول بهتر و یا یه شرکت بهتر که می تونه ادغام شده ی دو تا شرکت مذکور باشه بیاد به فراموشی سپرده میشه. مطمئن باش
لایکلایک
اطلاعات تکمیل و بسیار جالبی بود . با تشکر از شما .
سال نو هم مبارک باشه خیلی زیاد.
لایکلایک
سال نو بر شما مبارک
اطلاعات بالا عالی و جالب بود.
امیدوارم از وضع نابسامان اینترنت در منطقه و به خصوص ایران در سال 86 اطلاعاتی ارائه کنید.
لایکلایک