رسانه‌های آزاد

چند وقتی است تبلیغات ضد ایرانی از سوی مقامات آمریکایی شدت نگران کننده‌ای گرفته و تم اصلی این حمله‌ها هم حول محور «حمایت ایران از شبه‌نظامیان در عراق» و «کشتار نظامیان آمریکایی توسط سلاح‌های ساخت ایران در عراق» می‌چرخد.

چرا این حرف‌ها خطرناک است و باید جدی گرفته شود؟

چون چنین اتهاماتی زمینه‌ساز روانی حمله نظامی به ایران است. با توجه به این‌که «تجاوز نظامی» به کشورهای دیگر «جنایت جنگی» تلقی می‌شود، آمریکا برای حمله به ایران به یک بهانه دندان‌گیر نیاز دارد. پرونده اتمی و قطع‌نامه‌هایی که با تهدید و تشر آمریکا در شورای امنیت امضا شدند البته به زمینه‌سازی برای ایجاد چنین بهانه‌ای کمک کرده است (می‌کند) ولی کافی نیست. اما بهانه اصلی و قاطع را باید در ادعاهای هرگز ثابت نشده آمریکا مبنی بر دخالت ایران در عراق و کشتار نظامیان آمریکایی توسط سلاح‌های ایرانی جستجو کرد. به این ترتیب حمله به ایران «دفاع از خود» تلقی می‌شود و وانمود خواهد شد که جنگ را اول ایران آغاز کرده است و آمریکا معصومانه و صرفا به عنوان یک حرکت دفاعی به ایران حمله می‌کند. چنین ادعایی را البته هیچ آدم جدی‌ای باور نخواهد کرد، اما تجربه تاریخ نشان داده است که برای آماده‌سازی افکار عمومی بسیار موثر است.

آقای خوان کول استاد دانشگاه میشیگان، تاریخ‌دان و کارشناس خاورمیانه می‌نویسد:

99 درصد حمله‌های شبه‌نظامیان به نیروهای آمریکایی در مناطق عرب‌های سنی‌ و توسط گروه‌های تندرو سنی انجام می‌شود. بیشتر حمایت‌هایی که این گروه‌ها از خارج عراق دریافت می‌کنند از جانب کشورهای سنی عرب منطقه (مانند عربستان سعودی) که از متحدین نزدیک آمریکا محسوب می‌شوند است. بنابراین در درجه اول واشنگتن باید به محکوم کردن عربستان سعودی بپردازد.

در همین حال، مهم‌ترین شبکه‌ تروریستی در عراق یا القاعده رسما و آشکارا اعلام کرده که سیاست‌اش این است که تا آن‌جا که امکان‌اش را دارد شیعه بکشد. باور کردن این‌که حاکمیت شیعه ایران برای این گروه سلاح ارسال کند مشکل است.

موضوع نگران کننده این است که چرا در کشوری که «مهد آزادی رسانه‌ای» است هیچ‌یک از روزنامه‌ها یا شبکه‌های تلویزیونی پرمخاطب و بانفوذ؛ ادعاهای مقامات آمریکایی را به پرسش نمی‌گیرند و به تکرار آن اکتفا می‌کنند؟ چرا از مقامات سیاسی خود نمی‌خواهند منابع خبری مستقل و بی‌طرف خود را فاش کنند و مدارک ادعایی را مورد آزمون و بررسی دقیق قرار دهند؟ مگر همین چند سال پیش نبود که با همین سناریوهای واهی به عراق حمله کردند و یک ملت را به مرز نابودی و فروپاشی کشاندند؟

مگر آمریکای امروز؛ عراق دوران صدام حسین است که ادعاهای رهبران سیاست به بوته نقد جدی کشیده نمی‌شود؟ مگر آمریکای امروز تبدیل شده به یک سیستم مطلق انحصارگرا که در آن مهم‌ترین و اساسی‌ترین تصمیم‌گیری‌های سران سیاسی به پرسش گرفته نمی‌شود؟ چطور است که ادعاهای مقامات سیاسی و امنیتی آمریکا صدها و هزاران بار در رسانه‌های مختلف عینا تکرار می‌شوند اما نقد و بررسی بی‌طرفانه و دقیق آن‌ها انعکاس چندانی نمی‌یابد؟

من از رسانه‌های مستقل (alternative media) یا رسانه‌های اجتماعی (social media) و چند شبکه تلویزیونی کم مخاطب سخن نمی‌گویم. منظورم موتور رسانه‌ای سنتی در آمریکاست که البته پردامنه‌ترین و پرنفوذترین رسانه‌ها نیز هستند. چنین هماهنگی دهشت‌باری میان رسانه‌های بزرگ و گروه‌های اقتدارگرای حاکم شاید در کل تاریخ آمریکا بی‌نظیر باشد. این موضوع به همان اندازه که برای مردم آمریکا و دموکراسی بزرگ این کشور نگران‌کننده است برای مردم جهان و به خصوص مردم ایران خطرناک است.


مشترک خوراک بامدادی شوید
کامل
فقط مطالب
فقط لینکدونی

نویسنده: bamdadi

A little man with big dreams.

5 دیدگاه برای «رسانه‌های آزاد»

  1. جمهوري اسلامي همانند زماني كه ” اتحاد جماهير شوروي سوسياليستي ” قصد داشت ايدئولوژي ناكارآمد و آرمانگرايانه ي ” سوسياليسم ” را در جهان گسترش دهد ، در تلاش است تا ” انقلابي گري اسلامي ” را به كشورهاي منطقه و جهان صادر كند .
    «گروه‌های» تندرو حاكم بر ايران در روياي روزي هستند كه يك ” امپراتوري انقلابي شيعه ” را در منطقه و جهان برپا كنند . ابزار جمهوري اسلامي براي عملي كردن نياتش، توسل به تروريسم بين‌المللي است. ایران درآمد هنگفت حاصل از فروش نفت كشور را در اختيار گروه‌هاي تروريست بين‌المللي قرار مي‌دهد تا آنها در كشورهاي منطقه و جهان ايجاد بي‌ثباتي كرده و راه را براي صدور انقلاب گروه حاكم بر ايران هموار كنند . گروهاي ستيزه‌گر «حمس» و «جهاد اسلامي» در فلسطين ، «حزب الله» در لبنان ، «شبه نظاميان شیعه» در عراق ، «تروريست‌هاي طالبان» در افغانستان و چندين گروه تروريستي ديگر در منطقه تحت حمايت مالي تسليحاتي جمهوري اسلامي قرار دارند. اين گروه‌ها به دستور جمهوري اسلامي آرامش منطقه را برهم زده و صلح جهاني را به خطر انداخته‌اند .

    در واقع جمهوري اسلامي مشغول بازي با آتش است. روشن است كه جمهوري اسلامي مسئول هرگونه تجاوز احتمالي بيگانگان به خاك ايران است. اميدوارم ایران دست از مداخلات ويرانگر در منطقه بردارد تا خطرات از كشورمان دور شود.

    لایک

  2. man intarafaa ziaad miyaam o har az chand gaahi ham hoseleh mikonam o 30ya30 haat ro ham mikhounam. kaari baa tahlil et nadaaram o kheyli ham az in chizza sar dar nemiyaaram. aslan bezaar bastani moun ro bokhorim!?! vali ye chizzzi in aakharesh gofti keh ye meghdaar baraaye man jaleb boud. ounjaaei keh neveshti » rouye sokhan e man ba …».!. man mikhaastam bedounam chand nafar az » motor e resaaneh» ei ye » sonnati» e amrica in weblog ro mikhounan keh shomaa «rouye sokhan» et baa ounhaass? faghat baraaye in keh aamaar dastam baasheh miporsam haa. ageh nah shakki nist keh ounhaa taa weblog e shomaa ro nakhounan sar rou baalesh nemizaaran. joun e daadaash shaki nashi haa.!. man doussss daram injaa ro; goftam keh kholaaseh bedouni

    لایک

  3. با نظر جناب روزبه در بالا كاملا» موافقم. دولت جمهوري اسلامي در دادن خوراك تبليغاتي به تندرو هاي آمريكا و رسانه هاي وابسته از همه موفق تر عمل مي كند. من هم در صورت حمله آمريكا به ايران ابتدا دولت جمهوري اسلامي را مقصر مي دانم همانطور كه معتقدم در حمله آمريكا به عراق صدام از همه گناهكار تر بود.

    لایک

  4. @yek nafar ke ta’ajjob kardeh
    ممنون از این نکته سنجی. درست‌تر این بود که می‌نوشتم «منظور من …» . این مورد رو تصحیح کردم.

    @Roozbeh
    با شما چندان موافق نیستم. اولا که اگر آن‌طور که شما می‌گویید ایران به دنبال برقراری امپراطوری شیعه است، چطور باید به گروه‌هایی مثل طالبان که سنی افراطی هستند کمک کند؟ این حرف شما دارای تناقض درونی است.

    ایران هرگز امنیت منطقه یا جهان را به خطر نیانداخته و در واقع اگر نگاهی به تاریخ 30 سال اخیر بیاندازید متوجه می‌شوید که ایران قربانی فقدان امنیت در این منطقه پرآشوب از جهان بوده است. حمایت ایران از گروه‌هایی مانند حماس یا حزب‌الله بیشتر یک نیاز دفاعی است تا یک حرکت تهاجمی. در پاسخ به دشمن‌تراشی روزافزون اسرائیل و آمریکا و تهدید امنیت ایران، حاکمیت ایران چاره‌ای جز به وجود آوردن برخی اهرم‌های فشار بر نقاط ضعف این کشورها در منطقه ندارد.

    به نظر من ایران بارها سعی در تنش‌زدایی و مذاکره و پاک کردن خاطره‌های تند اوایل انقلاب کرده است اما هر بار این آمریکا بوده است که با نادیده گرفتن دست دوستی ایران به روند تهاجمی خود ادامه داده است. متاسفانه منافع آمریکا در خاورمیانه «فرا-ایران» است و به این ترتیب عمل‌کرد سران جمهوری اسلامی اگر چه موثر اما تعیین کننده نیست. بیشتر باید چشم امیدمان را به مردم خود آمریکا ببندیم که می‌توانند دولت تندرو شان را مهار کنند. دست‌کم برای مدت کوتاه

    @محسن
    به نظر من رفتار اشتباه یا غیر بهینه سران سیاسی ایران در برخی زمینه‌ها به هیچ عنوان توجیه کننده تهاجم نظامی به ایران نیست.

    لایک

من همه‌ی کامنت‌های وارده را می‌خوانم. اما ‌لطفا توجه داشته باشید که بنا به برخی ملاحظات شخصی از انتشار و پاسخ دادن به کامنت‌‌هایی که (۱) ادبیات تند، گستاخانه یا بی‌ادبانه داشته باشند، یا (۲) در ارتباط مستقیم با موضوع پستی که ذیل آن نوشته شده‌اند نباشند و یا (۳) به وضوح با نشانی ای‌میل جعلی نوشته شده باشند معذور هستم. در صورتی که مطلبی دارید که دوست دارید با من در میان بگذارید، از صفحه‌ی تماس استفاده کنید. با تشکر از توجه شما به بامدادی.

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: