بیشک امکان جدید گوگلریدر که به خوانندگان اجازه به اشتراک گذاشتن همراه با یادداشت را میدهد، امکانی مورد نیاز، ضروری و عالی است. برای آشنایی بیشتر با این امکانات نوشتههای یکفتحی و یکپزشک را ببینید.
اما شیوهای که گوگل برای پیادهسازی آن انتخاب کرده است مورد بحث است. چرا که گوگل به کاربران اجازه میدهد حتی محتوای مطالب دیگران را تغییر دهند. این موضوع میتواند به بیاعتمادی خوانندگان یا سردرگمی آنها منجر شود، چرا که مطالب به اشتراک گذاشته شده لزوما مطالب اصلی نیستند.
برای اینکه بهتر متوجه این خطر شوید یک مثال عملی میزنم. یکی از نوشتههای بامدادی را به عنوان «کاریکاتور روز: استاندارد دوگانه» به کمک این امکان جدید گوگلریدر به اشتراک میگذارم اما کاملا محتوای آنرا عوض میکنم.
1. مطلب اصلی من در بامدادی
2. همان مطلب پس از به اشتراک گذاشته شدن
همان مطلب را به اشتراک میگذارم، اما به گونهای دیگر: به عمد محتوای مطلب را کاملا عوض میکنم.
3. پس خوانندگان چگونه اعتماد کنند؟
تا جایی که موضوع فقط تغییر عنوان و اضافه کردن یک یادداشت باشد که مشکلی نیست و خیلی هم خوب و جالب است. اما وقتی کار به تغییر محتوا برسد جایی از کار میلنگد. چرا که کاربرانی که صفحه اشتراکهای گوگلریدری من را میخوانند نمیتوانند به اصالت محتوای مطالبی که به اشتراک گذاشتهام اطمینان کنند. این موضوع میتواند به از دست رفتن اعتبار مطالب اشتراکی منجر شود.
گوگل باید این امکان را بردارد
به نظر من گوگل باید به سرعت و قبل از اینکه کار به جاهای باریک کشیده شود، این امکان را اصلاح کند. یعنی کماکان به کاربران امکان تغییر عنوان یا اضافه کردن یادداشت را بدهد، ولی اجازه تغییر در متن اصلی پست را ندهد.
کاربران نباید امکان تغییر محتوای مطالبی که به اشتراک میگذراند را داشته باشند.
بعد از تحریر
چند نکته جالب هم که برگرفته از کامنتهای دوستان است اضافه میکنم که نظرات مخالف، یعنی دوستانی که به نظر میرسد با نظر من مبنی بر خطر تغییر محتوای مطالب به اشتراک گذاشته موافق نیستند هم منعکس شده باشد:
- روبو اعتقاد دارد چون لینک به اصل مطلب در هر حال وجود دارد، کاربران همیشه میتوانند مطلب به اشتراک گذاشته شده را با مطلب اصلی مقایسه کنند.
- همچنین آریا معتقد است موارد مفید استفاده از امکان ویرایش محتوا هم بسیار است، مثلا خلاصه کردن، حذف تبلیغات یا موضوعات غیر مرتبط.
- کیوان آزاد بودن ویرایش محتوای مطالب به اشتراک گذاشته شده را با آزادی تغییر محتوا در ویکیپدیا مقایسه کرده که به نظر من مقایسه بسیار جالبی است چون تاکید برآزادی عمل کرده.
- همانطور که دوست دیگری به نام علی شمس صادقانه گفته «داشتن آزادی بهتر از نداشتنشه!».
- در ضمن تعدادی از این دوستان هم معتقدند چون بیشتر لینکهای اشتراکی را دوستان افراد میخوانند، گوگل فرض را بر اعتماد گذاشته است.
مشترک خوراک بامدادی شوید
کامل
فقط مطالب
فقط لینکدونی
سلام
برای من هم واقعاً عجیب بود که چرا چنین امکانی رو تعبیه کرده.
از این هم که بگذریم، فکر می کنم ایراد دیگر این سرویس این است که پای هر مطلب دیگری را هم به گوگل ریدر باز می کند. حتی ممکن است مثل تویتر، از حالت اصلی خودش خارج شود !!
لایکلایک
خب این سیستم بر مبنای شاید اعماد بر کاربران تعبیه شده باشه.
لایکلایک
من هم از این قسمتش یک مقدار تعجب کردم همون موقع.
لایکلایک
ما نگاه انتقادی شما را بسیار دوست می داریم
لایکلایک
نمی دونم چطور از دید برنامه نویسان گوگل چنین موضوعی پنهان موند!
لایکلایک
ظاهرا امکان ویرایش متن رو برداشته و فقط می شه عنوان رو تغییر داد…
لایکلایک
@محمدعلی:
به نظر من مشکلی از بابت اینکه سرویسهای دیگر به نوعی وارد گوگلریدر شوند نیست. هر چه باشد سرویسهای آنلاین همه به سمت همخوانی و ارتباط بیشتر با هم حرکت میکنند.
@صندوقک:
از نظر اصول طراحی هیچوقت و هیچکجا نمیشه سیستمی را صرفا بر اساس اعتماد بر کاربران طراحی کرد. همیشه باید نوعی پیشبینی و دوراندیشی وجود داشته باشه.
@شبستان:
من اول فکر کردم باگ هست. ولی چند بار که آزمایش کردم دیدم نه، درسته! به نظرم خیلی عجیب اومد.
@خواببزرگ:
سروش جان شما محبت داری و لطف. البته همیشه به من لطف داشتی.
@صادق:
به نظرم از دیدشون پنهان نمونده. به هر حال پیادهسازی شده و طراحی شده. یعنی کاملا توی نظرگاه طراحیشون گنجانده شده بوده این «امکانکاربری» (Use Case). شاید به قول صندوقک به کاربران زیاده از حد اعتماد کردن.
@نوید:
نه عزیزم. من الان دوباره امتحان کردم. هنوز این امکان وجود داره. باید روی متن اصلی دوبار کلیک کنی و بنگ! متن به صورت HTML رو میتونی ویرایش کنی.
لایکلایک
از توجه و راهنمائی شما بسیار ممنونم. اشتباه تایپی اصلاح شد. در ضمن با استفاده از فرصت لینک شماراهم در هفتشهر عشق اشافه کردم. زنده باشید
لایکلایک
سلام بامدادی جان ممنون مطلب جالبی بود.
ولی این امکان برای هر کسی مقدوره یعنی من مطلب اصلی شمارو نمیتونم تغییر بدم فقط میتونم مطلب شمارو تو گوگل ریدر خودم تغییر بدم.
شاید این امکان مثل امکانی مانند ویکی پدیا باشه شاید گوگل میخواد . و فید آزاد رو را بندازه
❗
ولی باز تامل انگیزه
شاید زمان این مثله رو حل کنه.
لایکلایک
کلاً آزادی داشتن همیشه بهتر از نداشتنه…
لایکلایک
به نظرم گوگل ریدر، دادگاه نیست که تغییر در محتوای متن دیگران، خطرناک باشد.
موارد استفاده مفید از این امکان، بسیار قابل توجه تر هستند.
حذف تبلیغات زائد و … بهینه کردن و خلاصه کردن مطالب.
ضمن توجه به این نکته که فرض بر این بوده که کسانی که در لیست «دوستان!!!» آدم هستند، مطالب share شده را مطالعه کنند. نه دشمنان و سادیست ها.
لایکلایک
این کار به این معناست که به صفحه اشتراکات همه توجه نکنیم و دنبال افراد مطمئن بگردیم که این خود به خود بیاعتمادی ایجاد خواهدکرد.
لایکلایک
سلام.
همانطور که دوستان گفتند.
یک) کسی نمیتونه اصلی مطلب رو عوض بکنه و لینک مطلب برای کسی که میخواد صحت مطلب رو بسنجه هست.
دو) تغییر در متن به نظر من برای ایجاد سرعت در ارتباط است که شخص بتواند نکات مهم را شیر بکند و خلاصهی دلخواهش را بنویسد.
سه) شیر شده ها به دست دوستان کسی میرسد که بهش اعتماد دارند.
انتقاد عجلهایای بود 😉
مخلصیم.
لایکلایک
من به این نکته توجه کرده بودم. ول به نظم کسی این کارو نمی کنه چون اکثر بروبچه های وبلاگی می تونن خیلی راحت مطلب اصلی رو ببینن و مقایسه کنن. بیچاره کسی که دست کاری کرده خوب ضایع میشه. البته گوگل جان ایرانی بودن مارو باید در نظر می گرفت!
لایکلایک
دند خوانندگان فراخ نرم. روی لینک کلیک کنند تا مطلب اصلی را بخوانند. ما که نباید جوابگوی تنبلی بقیه باشیم.
امضا
گوگل ریدر D:
خیلی بامزه بود. مگه نه ؟ D:
لایکلایک
از طریق بوک مارکش اجازه ویرایش تنها عنوان رو می ده ولی از طریق گوگل ریدر کل متن + عنوان …
لایکلایک
@ کیوان:
مقایسه جالبی بود با ویکیپدیا. شاید اگر نوعی امکان کنترلی اضافه میکرد بهتر بود. یا اینکه مثلا یک قسمت اضافه میکرد مثل Excerpt که میشد توش هر قسمتی از مطلب اصلی رو که خواستی بذاری ولی مطلب اصلی همانطور دستنخورده باقی میموند.
لایکلایک
به این دقت نکرده بودم. امکان جالبیه که می تونه مورد سواستفاده قرار بگیره.
لایکلایک