اگر عمر وبلاگ شما از یکسال بیشتر باشد احتمالا به خودتان گفتهاید ای کاش روش ساده و عملیای پیدا میشد که بشود نوشتههای شما در سال یا سالهای گذشته را در همین تاریخ امروز نمایش دهد. یک جور تقویم تاریخ منتها فقط برای وقایع داخل وبلاگ خودتان: امروز در تاریخ وبلاگ من چه اتفاقی افتاد؟ که به راحتی هم قابل عرضه و انتقال باشد.
این کار البته برای کسانی که از سرویسهای شخصی یا سرویسهایی که امکان اجرای جاوااسکریپت به آنها میدهد شدنی است. اما به نظر من تمیزترین و بهترین روش استفاده از یاهوپایپ برای ساختن یک خوراک (feed) مخصوص است که به کمک آن بتوانید تاریخچه وبلاگتان را محدود کنید به تاریخ امروز منتها در سالهای گذشته. یعنی یک خوراک بسازید که اگر امروز 19 دسامبر 2009 است، تمام پستهای شما را در 19 دسامبرهای سالهای قبل 2008، 2007 و غیره بدهد.
اینکار را من امروز به صورت ساده انجام دادم. تصدیق میکنم که میشود خیلی کاملترش کرد. مثلا نشانی سایت را از کاربر به صورت پارامتر دریافت کند و سالها را هم خودکار تشخیص دهد. من اینکار را در متن خود پایپ انجام دادهام اما شما میتوانید پایپ من را تکثیر (کلون) کنید و خودتان اسم سایت خودتان را در آن بزنید.
کار بسیار ساده است. اکانت یاهو که رایگان است و همه تقریبا دارند. به ترتیب زیر عمل کنید:
- به حساب یاهو خود داخل شوید.
- این پایپ را کلون کنید و به آن عنوان دلخواه بدهید. کلون کردن به سادگی کلیک کردن روی دکمهی کلون انجام میشود. و بعد باید گزینهی ویرایش پایپ (Edit Source) را انتخاب کنید.
- حالا شما داخل پایپ هستید. پایپ به این صورت کار میکند: تاریخ امروز را توسط ماژول «تاریخساز» (Date Builder) در نظر میگیرد و خروجی آن را به «نشانیساز» (Url Builder) میدهد. از این ماژولهای نشانیساز به تعداد سالهای تاریخ وبلاگتان احتیاج دارید. هر کدام از این ماژولها سال معینی را منتها در همان روز و ماه مشابه تاریخ امروز در نظر میگیرد و یک نشانی خوراک تولید میکند که بسته به وبلاگتان ممکن است فرق کند اما معمولا ساختار معینی دارد. در مورد من دو تا کافی بوده که برای تاریخچهی بامدادی در 2007 و 2008 به کار میرود. خروجی خوراک سالهای مختلف به ماژول «خوراکها را بگیر» (Fetch Feed) تحویل داده میشود که آنهم خوراکها را میخواند و روی خروجی قرار میدهد. پس شما اگر وبلاگتان از دو سال بیشتر قدمت دارد ماژولهای تاریخساز بیشتری اضافه کنید و بعد هم باید نشانیسازها را متناسب با فرم خوراکساز سرویس وبلاگتان طراحی کنید. برای کاربران وردپرس دات کام کار خیلی خیلی ساده است و فقط باید نشانی سایتشان را آن بالا عوض کنند.
- وقتی خوراک ساخته شد کار شما تمام است. اما بهتر است برای تمیزی بیشتر کار یک خوراک جدید در فیدبرنر درست کنید و بعد آن نشانی خوراک جدید (مثل این) را در وبلاگتان در قسمت سایدبار نمایش دهید.
برای نمونه حاصل کار سایدبار بامدادی را نگاه کنید. در تاریخ بامدادی در 19 دسامبر (امروز) دو نوشته وجود دارد که به صورت خودکار شناسایی و آورده شدهاند:
این روش چنان ساده و رها از قید و بندهای مختلف نرمافزاری یا زبانی است (فقط RSS تولید میکند) که حتی آنرا به دوستانی که از میزبانهای شخصی استفاده میکنند توصیه میکنم.
امیدوارم بتوانید از این راه تاریخچهی وبلاگتان را راحتتر بازتولید کنید.
بامدادی | نجواها | یکعکاس | [silent-clicks] |
استفاده از مطالب و عکسهای منتشر شده در وبلاگها و فوتوبلاگهای من به شرط «نقل قول دقیق»، «ذکر ماخذ» و «ارجاع لینک به اصل پست» بلا مانع است. |
جالب بود چه قدر ساده هم بود
ممنون
لایکلایک
فوق العاده بود
لایکلایک
بسیار بسیار جالب و کاربردی بود ممنون
لایکلایک
خوشمان آمد 🙂
لایکلایک
یادم هست حسین درخشان هم همچین چیزی را معرفی کرده بود اما با کد بود.
لایکلایک
سلام
ممنونم. چقدر جالب است
لایکلایک
🙂
لایکلایک
از یاهوپایپ خوشمان داره میاد
لایکلایک
سلام
میشه با یاهو پایپ کاری کرد که وبلاگ های به روز شده دوستان رو نمایش بده؟
لایکلایک
بله البته. در قسمت سمت راست بامدادی بخش دوستان و آشنایان (گوگلرول) توسط یاهوپایپ به روز میشود.
لایکلایک