شاید روزی خوانندگان کتابهای تاریخ، داستان تهاجم ارتش آمریکا در سال 2004 به شهر فلوجهی عراق و آنچه در سالهای بعد بر مردم آن گذشت را در کنار هولناکترین نمونههای جنایتهای جنگی بخوانند. گزارش اخیر روزنامهی ایندیپندنت، ابعاد فاجعهی انسانی فلوجه که تا امروز ادامه دارد را از بمباران اتمی هیروشیما و ناگاساکی بزرگتر میداند. نتیجهی یک تحقیق جدید نشان داده که تعداد موارد ابتلا به سرطانهای مختلف، سرطان خون و مرگ و میر نوزادان در فلوجه از زمان حمله تا امروز، از موارد گزارش شده در بین بازماندگان بمباران اتمی هیروشیما و ناگاساکی بیشتر است.
ارتش آمریکا در این تهاجم از فسفر سفید استفاده کرده (اعتراف ارتش آمریکا در نوامبر 2005 یا اینجا) و شیوع بیماریهای مرتبط با آسیبدیدگی ژنتیکی در بین ساکنان منطقه نشانگر این است که احتمالا از سلاحهای حاوی اورانیوم نیز استفاده شده است. تحقیق فوق تاکید میکند که نوع سرطانهای شایع شده در فلوجه مشابه انواعی است که در بین بازماندگان بمباران اتمی هیروشیما که در معرض تشعشعات رادیواکتیو و انتشار اورانیوم قرار گرفته بودند، شایع شده بود. در فلوجه از زمان حمله تاکنون:
- تعداد سرطانهای مختلف 4 برابر افزایش یافته است.
- تعداد موارد ابتلا به سرطان در بین کودکان زیر چهارده سال 12 برابر افزایش یافته است.
- تعداد موارد ابتلا به لوکمیا (سرطان خون) 38 برابر افزایش یافته است. تعداد موارد ابتلا به سرطان خون در هیروشیمای بعد از حملهی هستهای، 17 بار افزایش یافته بود.
- تعداد موارد ابتلا به سرطان سینه در زنان 10 برابر افزایش یافته است.
- انواع تومورهای مغزی و غدد لنفاوی در میان بزرگسالان رشد قابل توجه داشته است.
میتوانیم امیدوار باشیم که تحقیقات مفصلی در این زمینه انجام شود و آمران و عاملان و حامیان این جنایت جنگی مهیب محاکمه و مجازات شوند. البته اگر تحقیقات در این زمینه سرنوشتی مشابه این پیدا نکند!
.
بامدادی | نجواها | یکعکاس | [silent-clicks] |
با توجه به فیلتر بودن بامدادی در ایران، لطفا مطالب آنرا از طریق اشتراک در خوراک آن یا مراجعه به وبلاگ «آینهی بامدادی» پیگیری کنید. استفاده از مطالب و عکسهای منتشر شده در وبلاگها و فوتوبلاگهای من به شرط «نقل قول دقیق»، «ذکر ماخذ» و «ارجاع لینک به اصل پست» بلا مانع است. |