این خبرخوشحال کننده *، اندکی متناقض به نظر میرسد:
پايان عمليات نظامی آمريکا در عراق
روزنامهنگاران حاضر در ارتش آمريکا اجازه نداشتند تا صبح امروز و ورود آخرين سرباز به خاک کويت، خبر خروج کامل نيروهای آمريکايی را اعلام کنند تا خطری جان سربازان را تهديد نکند.
…
رابرت گيبس، سخنگوی کاخ سفيد روز چهارشنبه ۱۲ آگوست گفته بود: «ما طبق زمانبندی اعلام شده، تا پايان ماه آگوست به عمليات نظامی در خاک عراق پايان میدهيم.»
با خواندن سطور فوق، ممکن است این طور برداشت کنیم که پایان عملیات نظامی در عراق به معنای پایان حضور نظامی آمریکا در این کشور است، اما در ادامهی خبر میخوانیم:
از اول سپتامبر نيز قرار است عمليات «افق تازه» آغاز شود. اين عمليات آموزش نيروهای امنيتی عراق در مقابله با تروريسم، توسط ۵۰ هزار سرباز باقیمانده ارتش آمريکا در اين کشور است.
…
طبق برنامه باراک اوباما، رئيس جمهوری آمريکا، نيروهای باقیمانده ارتش آمريکا در عراق تا پايان سال ۲۰۱۱ ميلادی خاک عراق را ترک خواهند کرد.
مسلما کاهش و خروج کامل نیروهای اشغالگر از کشور مظلوم و ویران شدهی عراق بسیار خوشحال کننده است. اما قلب خبر به این صورت نیز به چیزی بیش از گستاخی و وقاحت احتیاج دارد. اشغال یا دستکم کنترل نظامی عراق ادامه دارد. حدود ۵۰ هزار سرباز (= نیروی نظامی) تا پایان سال ۲۰۱۱ در عراق باقی میمانند. این حضور به معنای ادامهی حضور نظامی (به هر دلیل) است. حالا فرقی نمیکند اسمش عملیات افق کهنه باشد یا عملیات افق تازه یا عملیات افق سوپرمدرن.
از سوی دیگر، کاهش (و طبق برنامه تا سال ۲۰۱۱ خروج نهایی) نیروهای آمریکایی از عراق، اگر با ملاحظاتی همراه نباشد، چالشهای استراتژیک بزرگی برای این کشور در منطقه به وجود میآورد که اگر فرصت کنم جداگانه دربارهاش خواهم نوشت.
.
* لینک خبر به مطلب منتشر شده در رادیو زمانه است اما در واقع این خبر در منابع مختلف انگلیسی و فارسی زبان به صورتی کم و بیش مشابه منتشر شده است و لینک به رادیو زمانه فقط یک نمونه است و منظور این نوشته انتقاد به معنای خاص از رادیو زمانه نیست. مثلا تیتر خبر بیبیسی فارسی هم جالب است: «خروج آخرین نیروهای ‹رزمی› آمریکا از عراق»
.
بامدادی | نجواها | یکعکاس | [silent-clicks] |
با توجه به فیلتر بودن بامدادی، لطفا مطالب آنرا از طریق اشتراک در خوراک آن یا مراجعه به وبلاگ «آینهی بامدادی» پیگیری کنید. استفاده از مطالب و عکسهای منتشر شده در وبلاگها و فوتوبلاگهای من به شرط «نقل قول دقیق»، «ذکر ماخذ» و «ارجاع لینک به اصل پست» بلا مانع است. |
بعد از روي كار اومدن دولت قانوني در عراق بعد از صدام و حضور نيروهاي امريكايي «در توافق با دولتِ عراقي» گمان نمي كنم بشه از ادامه ي اشغال عراق توسط نيروهاي امريكايي سخن گفت.
لایکلایک
احتمالا از نظر حقوقی همینطوره و حرف شما درسته. اگر چه مطمئن نیستم. منظور من از ادامهی اشغال، ادامهی حضور نظامی و اعمال نفوذ بر ادارهی این کشور بود که اندکی تعدیل کردم.
با تشکر از تذکر شما.
لایکلایک
شمااول تصمیم خودت را بگیر که این موضوع بطور کلی خوبه یا بد بعد . . . .
ضمنا جهت یاد آوری اگر این نیروهای اشغالگر به عراق حمله نمیکردند هنوز مقداری از خاک ایران در اختیار صدام عزیز بود. ( جهت اطلاع )
شما کدام را میپسندی ؟ عراق اشغال شده توسط صدام یا عراق اشغال شده توسط امریکا یا حتی عراق اشغال شده توسط تندروهای شیعه و یا سنی !!!
نمیدونم چرا فکر میکنم یک همچین احساسی را هم نسبت به اسرائیل و فلسطین دارید.
لایکلایک