طرح بالا یکی از شاخصترین نمونههای گرافیکی مبلغ مفهوم «مدارا» است. طرح Coexist نام دارد (نسخههای متعددی از این طرح در اینترنت هست و نمی دانم طراح اولیهی آن کیست) و چند نماد از سیستمهای ایجاد تمایز در جامعههای بشری را به صورت حروف مختلف کلمه Coexist کنار هم قرار میدهد. نکتهی مثبت طرح این است که مولفههایی از دینهای ابراهیمی (اسلام، یهودیت، مسیحیت) و غیرابراهیمی (پگانیسم یا ویکاییسم، تائوئیسم یا دائوئیسم) و همینطور جنسیت (زن، مرد) و صلح را در بر دارد و از این نظر نگاهی تکثرگرا به مفهوم مدارا دارد. البته طرح (مثل هر طرح دیگری) نمیتواند جامع و بیایراد باشد و به همین دلیل باید آن را به صورت استعاری و خلاقانه و باز تفسیر کرد. تفسیر غیراستعاری از طرحهای خوبی مانند طرح بالا میتواند مشکلات زیر را ایجاد کند:
- جهانبینی مسطح: تندترین افکار فاشیستی تا انواع فرقه و مکاتب فکری یا نظری مختلف در یک سطح قرار میگیرند.
- باورهای خداناباور و غیردینی در این تصویرسازی جایی ندارند. باورهایی که معمولا بیشترین سعهی صدر را در برخورد (یا حتما حمایت از) با مکاتب دینی مختلف دارند.
- باورمحوری: نگاهی که ریشه اختلافات (مثلا جنگها) را در باورها و نگرشها میبیند و اشارهای به سایر مناسبتهایی که اختلافات را ایجاد میکنند نمیکند.
با توجه به فیلتر بودن بامدادی در ایران، لطفا مطالب آنرا از طریق اشتراک در خوراک آن پیگیری کنید. استفاده از مطالب و عکسهای منتشر شده در وبلاگها و فوتوبلاگهای من به شرط «نقل قول دقیق»، «ذکر ماخذ» و «ارجاع لینک به اصل پست» بلا مانع است.