ویدئوی زیر که از داخل کابین یک هلیکپتر آپاچی آمریکایی ضبط شده حمله موشکی به گروه غیرنظامیانی که در یکی از خیابانهای شهر فلوجه راه میروند و نابودی آنها را نشان میدهد. این کشتار که فقط یک نمونه از هزاران هزار نمونه «فیلمبرداری نشده» یا «فاش نشده» دیگر در عراق است از مصادیق بارز و آشکار «جنایت جنگی» است. {بیشتر در همین رابطه}
چنین رفتاری از سوی نظامیان و فرماندهان آنها اگر از لحاظ حقوقی پیگیری شود میتواند به مجازاتهای سنگین (در حد حبس ابد یا حتی اعدام) فرماندههانی که در طراحی و اجرای آن نقش داشتهاند منجر شود. اما کجاست دادگاهی که قدرت و اراده محاکمه «خوکهای چاق» و نه «سربازان گردنباریک» را داشته باشد؟
- خلبان از فرمانده سئوال میکند: تعداد زیادی آدم میبینم. آیا نابودشان کنم؟
- صدای فرمانده از آن سو که بلافاصله جواب میدهد: بله نابودشان کن.
- خلبان: ده ثانیه
موشک جماعت را متلاشی میکند و دود تمام صحنه خیابان را پر میکند. - خلبان: هدف با موفقیت.
- خلبان: آه پسر!
موقعی که خلبان برای شلیک موشک کسب اجازه میکند «تعداد زیادی آدم» را گزارش میدهد، نه افراد مسلح؛ و اجازه شلیک بلافاصله داده میشود. این نشان میدهد دستور اصلی عملیات هدف قرار دادن همه کسانی که در خیابان دیده شوند بوده است. این یک «جنایت جنگی» واضح است.
صدای از سرکیف خلبان که میگوید «آه پسر!» (!Au dude) در پایان فیلم نشان میدهد ایننوع وحشیگری در ذهن نیروهای نظامی اشغالگر رخنه کرده و عادی شده و چگونه رویارویی تبدیل به «جنگ نژادی» شده است.
نامه سرگشاده به دادگاه بینالمللی
ویدئوی فوق به همراه چندین مستند دیگر در نامه سرگشاده اسپنسر اسپراتلی (Spencer Spratley) به دادستان دادگاه بینالمللی در هاگ ذکر شده است. عنوان این نامه سرگشاده این است: «آمریکا در فلوجه مرتکب جنایت جنگی شده است».
چند نمونه از مستنداتی که در این نامه به آنها اشاره شده:
- مجموعه عکسهای ظهر جمیل (Dahar Jamil) که شخصا در فلوجه گرفته است.
- دو فیلم مستند درباره وقایعی که در فلوجه 2004 رخ داد. اولی با عنوان «فلوجه قتل عام پنهان» نشان میدهد چگونه دستور استفاده از «فسفر سفید» از طریق رادیوهای نظامی اعلام شده است و فیلم دوم با عنوان «فلوجه عملیات خشم ارواح» است.
- مقاله روزنامه گاردین نشان دهنده برخی ابعاد فاجعه فلوجه
- فیلم اعدام افراد زخمی در فلوجه توسط نظامیان آمریکایی از وبگاه «دموکراسی همین حالا!» (!Democracy Now)، همچنین گفتگوی امی گودمن با یک وکیل درباره بار حقوقی جنایتهای رخ داده شده در فلوجه. {اینجا}
- فیلم اعدام یک فرد مجروح در فلوجه
- فیلم توضیحات ظهر جمیل درباره آنچه در فلوجه رخ داد.
فاجعه انسانی با ابعاد غیر قابل توصیف
نمونههای محدود و جسته گریختهای که گاه از سد محکم رسانهای حاکم بر عراق عبور میکند و در اختیار مردم قرار میگیرد نشانگر فاجعهای هولناک در عراق است که ابعاد واقعیاش بر هیچکس روشن نیست.
وقتی نوام چامسکی میگوید اگر قوانین دادگاه نورنبرگ به همان شدتی که در مورد نازیها اجرا شدند، در مورد بقیه شخصیتهای سیاسی بعد از جنگ جهانی دوم اجرا میشد، احتمالا همه رئیسجمهورهای ایالات متحده به اعدام محکوم میشدند، حرف اغراقآمیزی نزده است. اگر تردید دارید نوشته نوام چامسکی که به طور خلاصه نشان میدهد تکتک رئیسجمهورهای ایالات متحده بعد از جنگ جهانی دوم مرتکب تخلفاتی مشابه یا شدیدتر از تخلفات نورنبرگ شدهاند را ببینید.
در واقع واقعیت تلخ در اینجاست که این حرف اصلا اغراقآمیز نیست.
مشترک خوراک بامدادی شوید
کامل
فقط مطالب
فقط لینکدونی
سلام، تبريك به خاطر اينكه اعلام شد سايتت يكي از بهترين هاست.
لایکلایک
دوست گرامي
باز هم كه يكطرفه به قاضي رفتي؟!!!
چرا بقيه فاكتورها را در نظر نمي گيري؟
فلوجه مركز طرفداران صدامه و شما با تخصصي كه در جستجو در اينترنت داري مي تواني فيلمهاي كشتار همين مردم را ببيني كه چطور افرادي غير نظامي غربي (مقاطعه كار و مهندس و …)را زنده زنده مي سوزانند و سلاخي مي كنند.
البته سراغ ارتش آمريكا نمي روند چون تا دندان مسلحه ولي پزشك و زن پرستار را چون مسلح نيست خيلي راحت ميشه كشت.
از نظر دادگاه بين المللي كه شما به آن 100% اعتقاد داري، مجازات اين آدم ها چيه؟
اين جماعت در زمان صدام همين كار ها را با شيعيان و ايرانيان اسير شده انجام مي دادند.
شما كه يادداشتهاي بازماندگان جنگهاي ساير ملل از 200 سال پيش رو خوندي ، بد نيست خاطرات اسيران ايراني را هم بخوني.
اما حتما» مي گويي آمريكا اشغالگره و براي هر ادعايي بايد دادگاه تشكيل بشه و …
درسته… قبول…اما همين طرفداران صدام هم اشغالگر بودن. زماني كه قدرت داشتند به ايران و بعد كويت حمله كردند. اگر كسي جلوشونو نمي گرفت به جاهاي ديگه هم حمله مي كردند و شايد اونوقت ديگران فيلم سلاخي خودت را نگاه مي كردند!!!
بوش و ارتش آمريكا اگر قوانيني دارند و حداقل به ظاهر مدعي دموكراسي و حقوق بشرند، اين جماعت كه حتي اين ظاهر سازي را هم ندارند و براي اثبات در حال سلاخي از خودشان فيلم مي گيرند و در اينترنت و شبكه الجزيره پخش مي كنند!
اين قماش از اردن و عراق وعربستان و ايران و پاكستان و…اگر با هم جمع شوند چند برابر جمعيت آمريكا مي شوند!!
مشكل اينجاست كه تو فكر مي كني(و در واقع دچار توهمي)كه بشر كاملا» يك موجود تكامل يافته است و همه مثل گنجشك معصومند و اگر انسانها جايي كشته شدند حتما» ميشده جلوشو گرفت و بايد كشتار نباشه….نه!….واقعا» نه! انسانها هنوز از كشتار لذت مي برند و اشتباهه كه فكر كني فقط سربازان مغول قديم از كشتن لذت مي بردند.
اكثريت انسانها مانند حيوانات درنده هستند و جهان جنگلي بزرگ است از آنها.و حتي خيلي از همين انسانهايي كه ادعاي انساندوستي مي كنند، اگر قدري سختي بكشند و گرسنه بمانند، همنوع خود را مي خورند!
هر كسي در درون خود يك ديكتاتور و جنايتكار بالفطره است. چه عراقي چه آمريكايي و …فقط بايد زمينه بروزش فراهم شود و قدرت پيدا كند.
شايد چند نفر معدود مانند چامسكي اينطور نباشند اما همانطور كه خودت به دموكراسي عقيده داري ، حق با اكثريت است و اكثريت فعلا» به كشتن و خونريزي علافه دارند. تو هم بهتر است به حق اكثريت احترام بگذاري!.
اگر ارتش آمريكا براي نفت و پول آدم مي كشد ، القاعده براي مذهبش و شيعيان براي احقاق حق خود و…آدم مي كشند. و مطمئن باش كه آنها هم به اندازه تو و شايد خيلي بيشتر از تو به درستي روش و مرام و كار خود اعتقاد دارند. به طوري كه خود را منفجر مي كنند با بمب براي هدفشان!!!!!!
دوست گرامي، براي افكارت ارزش قائلم و به تو احترام مي گذارم اما آيا معياري هست كه نشان دهد آنها اشتباه مي كنند؟
لایکلایک
@ محسن:
نمیدونم از کجا شروع کنم .
اولا که کسی اعمال تروریستی یا وحشیانه را تایید نکرده و من هم اینکار رو نکردم که مثلا گفته باشم همه عراقیها ناز و مهربان هستند و هیچکار خلاف یا وحشیانهای هم انجام ندادند. جنایتهایی که توسط عراقیها و اصولا توسط هر شخص یا گروهی انجام بشه محکوم و غیرقانونیاست ولی این موضوع که یک عده معدود عراقی افراد بیگناهی رو کشتن مجوز قانونی یا حقوقی برای کشتار عمومی مردم بیگناه به کسی نمیده.
بعدش هم باید موضوع را به قول خودت دوجانبه دید و به خاطر همینه که تاکید میکنم باید دید علت رفتارهای وحشیانهای که از سوی عراقیها سر میزنه چیه؟ آیا جز اینه که هولناکترین حملههای نظامی و اشغال رو در کشورشون (و خانهشان) شاهد بودن و به هر حال در پاسخ خشونت وادار به خشن بودن شدهاند؟ آیا جز اینه که عراقیهای به قول شما تروریست چون مجهز به هواپیما و موشک نیستند که بتونن به شیوه «متمدنانه» سربازهای آمریکایی را قتل عام کنن مجبورن دست به دامان بمبهای دستساز و چاقو و روشهای به اصطلاح «وحشیانه» بشن؟
این جور استدلالها بیش از حد آبکیه و پیشنهاد میکنم هیچجا به آنها استناد نکن. که مثلا چون مردم عراق از صدام حمایت کردن حالا حقشونه که کشته بشن. سوای به شدت سطحی بودناش استدلال از نظر حقوقی (و انسانی) باطله. تا وقتی جرم کسی در دادگاه صالح و معتبر و بیطرف محرز و ثابت نشه نمیشه مجازاتش کرد و قوانین بینالمللی در این زمینه خیلی واضح و قاطع نوشته شده که حد و حریمها رو حتی در شرایط جنگی مشخص کرده. اگر بنا بر سنجیدن شدت و حدت جرم هم باشد هم اصولا جرم تهاجم یا Act of Agression به مراتب از عملیات تروریستی با بمبهای دستساز بزرگتره. Act of Agression جرمی هست که اونرو فقط میشه با «نسلکشی» یا «جنایتهای جنگی» مقایسه کرد که در قیاس با اونها، عملیات تروریستی مثل منفجر کردن یک مدرسه یا خودانفجاری به گلگشت بهاری شبیه است؛ چون جان و امنیت هزاران و بلکه میلیونها انسان رو به خطر میاندازه.
در مورد ادعای شما در مورد اینکه اکثر انسانها به همنوعخواری علاقهمند هستن باهات موافق نیستم. آدمها اگر توسط فرصتطلبان و سوءاستفاده گران تحریک نشن یا اینکه به حریم شخصی و انسانیشون تجاوز نشه خیلی هم صلح طلب و آرامش طلب هستن و حاضرن سختترین شرایط رو تحمل کنن و جیکشون هم در نیاد. کمی که به تاریخ نگاه کنی میبینی که معمولا پشت هر جنگ و خونریزی دست عناصر فرصتطلب یا قدرتطلب توکاره و آدمهای معمولی سرشون به زندگی ساده و روتین خودشون گرمه و خیلی هم قانع هستن.
لایکلایک
خوانندگان گرامی
مجروح و یا کشته شدن غیر نظامیان در صحنه جنگ همواره بسیار اندوه بار و تأسف آمیز است. قوانین نظامی ما در هر مورد و موقعیتی نیروها را مستلزم به احتیاطات لازم برای حفاظت از امنیت غیرنظامیان هنگام عملیات نظامی میکند. نیروهای درگیر ما در این حادثه به طور کامل باور داشتند که هدف آنان مبارزان مسلح بوده و در آن زمان آگاهی از حضور غیرنظامیان در صحنه را نداشتند.
این ویدئو منتشر شده متن و موقعیت کاملی که این درگیری در آن رخ داد را در بر نمی گیرد. این واقعیت بسیار مهم و می بایست در نظر گرفته شود که خدمه آپاچی در پاسخ به در خواست برای پشتیبانی نیروهای زمینی که در صبح آن روز در نبردی عمده بین افراد مسلح ضد دولتی و نیروهای ایالات متحده و دولت عراق زیر آتش بودند در آن منطقه حضور داشتند. فراتر از این، همانگونه که در این ویدئو می شود ملاحظه کرد، نیروهای نظامی بارها و بارها خواستار تثبیت نمایان بودن سلاح در دست اشخاص مورد نظر پیش از آتش باز کردن بودند و در واقع ، تحقیقات انجام شده در صحنه این عملیات نشان داد که آن افراد سلاح هایی مانند کلاشینکف در دست داشتند.
همانگونه که دیوید فرانکل، گزارشگر واشینگتون پست که با آن نیروها همراه بوده است چند روز پیش در چت انلاین خود گفت:چیزی که فهمیدنش مفید است،برخلاف برخی تعابیر مبنی بر اینکه این حمله به مردمی بود که در یک روز خوب در خیابان راه میرفتند، آن روز روزی غیر از آن بود. آن در وسط یک عملیات گسترده برای پاکسازی منطقه ای که نیروهای آمریکایی در آن مورد هدف روزافزون قرار گرفته، کشته و مجروح میشدند اتفاق افتاد. مکانی که بچه های رویتر در آن وارد شدند بدترن جای آن عملیات بود، جایی که صبح آن روز شاهد سلسله حملات آرپیجی و دیگر حملات بود.
در آخر، زمانی که نیروهای ارتش ایالات متحده به صحنه رسیدند، آنها کودکان را برداشته و به بیمارستان نظامی ایالات متحده شتافتند، و روز بعد آنها به یک بیمارستان عراقی منتقل گردیدند. ما حزن انگیز بودن این حادثه را همانگونه که در ویدئو دیده و شنیده شده است را درک میکنیم. چنانکه که پیشتر نیز گفته شد، با اینکه نیروهای ما احتیاط لازم را به خرج دادند ولی متأسفانه پیش از حمله، وجود آن دو کودک را در صحنه نتوانستند تشخیص داده و تائید کنند.
با احترام،
علی علوی
«دی.ی.تی» فرماندهی مرکزی ایالات متحده
http://www.centcom.mil/index.php?lang=fa
لایکلایک