
روزی روزگاری همه خواب بودند و مردمانی اسیر، زیر زنجیر تانکها له شدند.
.
اولین مجموعهی لینکهای روز بامدادی در سال 2009، کلکسیونی از اندوه است:
- اقتصاد امریکا، کسری بودجه و بحران جهانی
نگاهی تحلیلی به وضعیت اقتصادی آمریکا و موضوع کسری بودجه و عوارض آن بر اقتصاد
. - اسراییل را بایکوت کنیم
تصور کنید یکهو کشوری را(حالا اگر شده اول ذره ذره زمین بخرند درش…) را بگیرند بگویند » اینجا چند هزار سال پیش مال ما بوده . حالا میخواهیماش.» این با کجای منطق پراگماتیستی دنیای امروز جور در میاید؟ که تورات و تلمود را بگردانند، بگذارند جلویت و بگویند» ببین راست می گوییم اینجا مال ما بوده ، خود خدا گفته.» از کی در این دنیای کاپیتالیستی حرف خدا از کاغذ و سند مهمتر شده؟ کاش ما هم قرآن را برداریم نشانشان دهیم که اینجا مال ماست، ببینید قبله اول! با این منطقشان قبول باید بکنند دیگر.
. - تحلیل هارتز: حماس از حملهی زمینی اسرائیل استقبال خواهد کرد
اگر اسرائیل حملهی زمینی نکند، حماس اعلام میکند که ما پیروز شدیم چون هنوز داریم موشک شلیک میکنیم و اسرائیل کم آورده، اگر اسرائیل حملهی زمینی کند، حماس به این امید که مانند جنگ لبنان بتوانند تلفات قابل توجهی به نیروهای اسرائیل وارد کنند خواهد نشست.
. - دستنوشتهها: اعدام و اهدای عضو
یک نوشته و صدها پرسش در ذهن
. - معرفی وبلاگ: یک مادر از غزه
من یک فلسطینی هستم از غزه. من یک مسلمان هستم. من یک روزنامهنگار هستم. من یک مادر هستم. این وبلاگ دربارهی تلاش من برای بزرگ کردن بچههایم در میان فضاها و هویتهاست – غزه، آمریکا، لبنان، حیفا و همینطور دربارهی شغلم به عنوان یک روزنامهنگار …
. - آیا اینها هم جزو جمهوری اسلامی هستند؟
در ماجرای غزه، عده ای احتمالا به دلیل مخالفت با سیاستها و موضعگیری های دولت ایران، اسراییل را بی تقصیر و حماس را مقصر می دانند. بیایید عینک تعصب و لجاجت را از چشم برداریم. قضیه خیلی بالاتر از جملات نغز فلانی یا هر کس دیگری است. سازمان ملل اسراییل را به نقض حقوق بشر متهم می کند (این را بی بی سی گفته، صداوسیما نگفته) و یوتیوب، کانال ویدئویی وزارت جنگ اسراییل را به دلیل نقض قوانین و نمایش وحشی گری مسدود می کند، آیا اینها هم جزو جمهوری اسلامی هستند؟
. - افغانی… به همین راحتی
متن این شوخی منتشر شده در یک نشریهی دانشجویی را ببینید. وقتی متنی اینقدر فاشیستی و توهین آمیز در یک نشریه «دانشجویی» چاپ شود خودتان بفهمید که در کوچه و خیابان چه خبر است. در کلانتریها چه خبر است. در کارگاههای ساختمانی چه خبر است. در مدرسه چه خبر… آه گفتم مدرسه؟ نه در این یکی خبری نیست، مگر نمیدانید بچههای افغانی حق تحصیل ندارند. مگر نمیدانید حتی اگر قانونی به ایران مهاجرت کردهباشند هم ایرانیها عارشان میآید بچههایشان کنار بچههای افغانیها بنشینند. مگر نمیدانید ما از نژاد پاک آریایی و همخون با آلمانی ها هستیم!
. - چرا و چطور درباره فلسطین بنویسیمفکر میکنم ما که از غزه مینویسیم وظیفه داریم در کنار اعتراض به فاجعهای که در فلسطین میگذرد روشن کنیم که به سیاستهای غلط جمهوری اسلامی و دیگران در این منطقه هم معترضیم.ما در مساله فلسطین گرچه در کنار مردم فلسطین هستیم اما روبه روی جمهوری اسلامی هستیم. منافع سیاسی جمهوری اسلامی ایجاب میکند که آتش در غزه مدام روشن باشد ما باید به این سیاست غلط و ضد انسانی معترض باشیم، چنانکه به سکوت غیرانسانی رهبران عرب معترضیم و چنانکه به زیادهخواهی اسرائیل معترضیم و چنانکه سیاستهای صهیونیستی غرب را ناپسند و غیرانسانی میدانیم.
. - کنسیل حقوقبشر سازمان ملل درباره فجایع غزه
حمله به نوار غزه به سه دلیل اصلی «کیفر جمعی»، «حمله به غیرنظامیان» و «واکنش نظامی غیرمتناسب» اقدامی شدید علیه حقوق بشر بینالمللی است.
. - نون والقلم – وقتی همه خواب بودند… روایت یک تجاوز – بخش اول
تحلیلی بسیار خواندنی با سبکی هیجانانگیز و گزارشگونه دربارهی اثبات ضعف هاي آشكاري است كه نيروهاي حماس در مواجهه با ارتش اسراييل با آن دست و پنجه نرم مي كنند. اما اين سخن بدان معني نيست كه برنده قطعي اين جنگ نيروهاي اسراييل باشند زيرا اسرائیل از سال 1967 که بیت المقدس را گرفت، تا کنون در هیچ جنگ شهری پیروز نشده است و از جنگ سال تا کنون نیز هیچ جنگی را با پيروزي به پايان نرسانده است.حمله سال 1978 اسراييل به لبنان شكست خورد ، حمله 1982 آنها نیز يك اشتباه استراتژيك بود و در هیچ یک از بمباران های سال 1993 و نه حتی بمباران های سال 1996 لبنان نيز دستاورد نظامي قابل اعتنايي نداشته است اما سوال اين است كه با اين اوصاف چرا اسراييل به دنبال شعله ور كردن جنگي ديگر است؟
چاکریم بامدادی جان. اما نگفتی چرا انتظار نداشتی؟
لایکلایک
نیکآهنگ:
ارادتمند هستم، قصدم جسارت نبود، فقط به نظرم رسیده بود گرایش فکری شما نوع دیگری باشه.
لایکلایک
خیلی قشنگ مینویسی
خیلی وقتهاست که مطالبت رو میخونم اما انصافا با خوندن نوشته های اخیرت احترام قلبیم چند برابر شد.
آمریکایی ها در قیاس با ما یک افغانی را به ریاست جمهوری انتخاب کردند. اما ما هنوز خود را مهمان نوازتر و انسان دوست تر از انها میدانیم.
کاری به سیاست اوباما ندارم اما انتخاب یک سیاهپوست که تا چند دهه قبل حق تردد در اماکن زیادی را نداشتند به ریاست جمهوری خیلی حرفه و ما هنوز اندر خم یک کوچه ایم
لایکلایک
78med:
شما لطف داری.
ولی اون جمله رو یه جوری گفتی من تا چند دقیقه داشتم فکر میکردم که تحقیر کردنی افغانی بودن رو. بعد متوجه شدم منظورت این بوده که انتخاب اوباما در آمریکا درست مثل اینه که ما در ایران یک مهاجر افغانی رو به ریاستجمهوری انتخاب کنیم.
قبول کن جملهات رو کمی مبهم نوشتی 🙂
لایکلایک
راستی از نظر خوبت ممنونم. عنوان پست رو تغییر دادم
لایکلایک
78med:
قربانت، مرسی.
لایکلایک
بامدادی جان فقط می خواستم یه تشکر حسابی ازت بکنم بابت پست های اخیر.حرف نداشت.من هی مطالب بی پایه و بی منطق ملت رو می خونم و حرص می خورم بعد میام اینجا دلم خنک میشه دیگه خودم از پست زدن هم منصرف میشم.
لایکلایک
مریم س:
مریم جان به من لطف داری. من هم این روزها چندان دل خوشی ندارم 🙂
ممنون از سر زدنت.
لایکلایک