حدود چهل سال پیش، در چهارم آوریل 1968، مارتین لوتر کینگ در راه آرمانهای «تحولخواهانهای» که داشت جاناش را از دست داد. بیشک پیروزی امروز باراک اوباما را باید در امتداد تلاشهای لوتر کینگ در زمینهی حقوق مدنی و به خصوص حقوق سیاهپوستان دید.
آخرین روز ریاستجمهوری «جورج بوش» آمریکا تعطیل رسمی بود: روز مارتین لوتر کینگ (سومین دوشنبه از ماه ژانویه). فردای جشن ملی «مارتین لوترکینگ» باراک اوباما به عنوان اولین رئیسجمهور سیاهپوست تاریخ آمریکا وارد کاخ سفید شد.
ایجاد تغییرات ساختاری در بافت قدرت حاکم بر آمریکا کاری در حد محال است. شاید باراک اوباما نخواهد به سرنوشت «مارتین لوتر کینگ» دچار شود. با این حال آرزو میکنم این تلاقی تاریخی مفاهیم و نشانهها نشانهی تحولات مثبتی باشد: امیدوارم رفتن بوش پایان تفکر بوشیسم باشد و آمدن اوباما زنده شدن خواست و ارادهی مارتین لوتر کینگ.
- پدرسوختگیهای راست پدرسوخته
این روزها در حال خواندن «دکترین شوک» نوشتهی نوامی کلاین هستم و دهانم از شدت «شوک» همینطور باز مانده است. کتابی است که به نظرم خواندنش جزو واجبات است و اگر حرفم را قبول ندارید، دستکم این خلاصهی آقبهمن را درموردش بخوانید، شاید نظرتان عوض شد.
. - با 298 میلیون کاربر چینیها پرتعدادترین جامعهی اینترنتی شدند
یک نقطهی عطف تاریخی در اینترنت. تا آیندهی قابلپیشبینی پرتعدادترین کاربران اینترنت چینی خواهند بود و این در حالی است که امروز از هر چهار چینی، فقط یک نفر به اینترنت دسترسی دارد. طنز سیاه این واقعیت این است که پرتعدادترین کاربران اینترنت در کشوری زندگی میکنند که کارآمدترین سیستمهای سان.سور دولتی اینترنت را داراست.به وب چینی خوش آمدید!
. - رادیو در بحران (آغاز تلویزیون فارسی بیبیسی) : سیبستان
آغاز به کار تلویزیون فارسی بی بی سی تمام رادیوهای موجود در خارج از ایران از جمله خود رادیو بی بی سی را وارد بحران می کند و وضع را برای رادیوهای کوچکتری مثل رادیو زمانه سخت دشوار خواهد کرد.
هر رسانه تازه و جذابی که به میدان بیاید به طور طبیعی باعث می شود رسانه های دیگر برای متعادل شدن وضع بازار رسانه ای دست به کار تحولات و تغییراتی در شیوه کار خود شوند. مثلا وقتی روزنامه همشهری منتشر شد به دلیل استانداردهای تازه ای که از نظر ارتباط با مخاطب و سطح کار حرفه ای وارد بازار کرد رسانه های رقیب را دستخوش تحول کرد و آنها خواسته یا ناخواسته تن به تغییر در زبان و قطع و شیوه چاپ و نحوه انتخاب موضوع و مانند آن دادند. یک دهه بعد فضای مطبوعاتی ایران چنان همرنگ شده بود که دیگر در آن میان همشهری اتفاق تازه ای نباشد.
ورود تلویزیون فارسی بی بی سی به بازار رسانه ای هم شوک تازه ای وارد بازار می کند که زمانی طول خواهد برد تا بازار این شوک را جذب کند و سیاست های تازه ای را برای متعادل سازی پیش بگیرد. وضع کنونی به نحو بازگشت ناپذیری تغییر کرده است و می توان اطمینان داشت که عمر دایناسورهای لوس آنجلسی به پایان رسیده و حتی غولهایی مثل صدای آمریکا هم ناگزیرند خانه تکانی کنند. تغییرات در ایران هم بزودی فرمول بندی خواهد شد اگر تا هم امروز نشده باشد.
. - نون والقلم – رسانه ها و جنگ در غزه
در اسراییل سه روزنامهی «یدیعوت احرونوت» Yedioth Ahronoth ،«معاریو» Maariv و«هارتس» Haaretz (همگی دارای سایت دوزبانه عبری و انگلیسی) مهمتر و تاثیرگذارتر از دیگر روزنامهها هستند. یدیعوت احرونوت، تیراژ بالایی دارد و به دلیل حضور دیدگاههایی از طیفهای مختلف،خوانندگان متنوعی دارد. معاریو، روزنامهای راستگرا محسوب میشود اما در ماههای اخیر كمی معتدلتر شده است و هارتس نیز اگرچه تیراژ دو روزنامه پیشین را ندارد، اما اعتبار و تاثیری بیشتر از دو روزنامه دیگر دارد، زیرا خوانندگان این روزنامه را نخبگان سیاسی و اقتصادی تشكیل میدهند.
. - چرا اسرائیل از غزه عقب نشست ؟
در غیاب هر نوع دلیل قانع کننده برای توقف ناگهانی حمله اسرائیل، از شواهد امر میتوان چنین نتیجه گرفت که اسرائیل به این دلیل تصمیم گرفت تا جنگ را به پایان رساند که به خوبی متوجه بود که تصویر آن دولت در ذهن مردم دنیا با سرعتی غیر قابل تصور به یک نقطهٔ عطف «غیر قابل بازگشت» نزدیک میشد که پس از آن ترمیم چهره اسرائیل و بازگرداندن آن به یک چهره معمولی و قابل دوست داشتن تقریبا غیر ممکن مینمود.
. - تککرانچ خطاب به گوگل: فیدبرنر را فورا جمع و جور کن
تککرانچ بیش از دو میلیون خواننده دارد و این مساله برای ما قابل قبول نیست که مطالب ما به خاطر ضعف سیستم فیدبرنر دیر منتشر شود. همینطور در روزهای اخیر که فیدبرنر آمار مشترکین را هم اشتباه نشان میدهد (آمار تککرانچ به صفر نفر رسید!) و به نظر میرسد ارادهی کافی در گوگل برای رفع این عیبها وجود ندارد.
پیام خیلی ساده است: اگر گوگل میخواهد به مدیریت فیدهای ما ادامه دهد، باید خیلی بهتر از اینها عمل کند. والسلام!
. - اولین اشتباه مهم اوباما؟
مسئله سر هیلاری کلینتون است و اینکه اوباما او را برای وزارت خارجه اش انتخاب کرد. باز هم روشنتر بگویم، مسئله ام سر دیدگاه و طرز فکری است که هیلاری کلینتون دارد در مورد خاور میانه، بخصوص در مورد ایران و در مورد مسئلهٔ اسرائیل.
در اینکه به هر حال کلینتون از بوش و یا رایس مثبت تر است و دیدگاه بازتری نسبت به دنیا و نیز در مورد خاور میانه دارد به هر حال شکی نیست، ولی مسئله اینجاست که او به اندازه «کافی» متفاوت نیست که بتواند جوابگوی خط مشی سیاسی جدیدی باشد که اوباما دنبال آن است.
لطفا مشترک شوید
بامدادی+لینکدونی
فقط بامدادی
نجواها
سلام
آیا شما لینکی برای دانلود دکترین شوک در اختیار دارید؟
—————————————————
بامدادی: نه، فکر نمیکنم به صورت قانونی توی اینترنت منتشر شده باشه.
لایکلایک
یه زمانی حدود 1 سال پیش زنگ موبایلم یه قسمت از سخنرانی مارتین لوتر بود. ولی از اون جایی که برام مشکل ایجاد کرد برش داشتم 🙂
——————————————————————-
بامدادی:جدی؟ چرا ایجاد مشکل میکرد؟ میشه توضیح بدین برام جالبه بدونم. البته اگر اشکالی نداره. اگر هم ترجیح میدین کامنت بذارین و بگین تا تایید نکنم، یعنی فقط خودم بخونم.
لایکلایک
آقا این مقاله ریچارد فالک رو هم داشته باش که بی نظیر نوشته.
http://kharchangzade.blogfa.com/post-614.aspx برد و باخت در غزه …Richard Falk
—————————————————————-
بامدادی: ممنون، میخونم.
لایکلایک
سلام بامدادي جان
يه خبر بد! 🙂
http://www.iranamerica.com/forum/showthread.php?p=9485
كلا فروم خيلي فعاليه و مطالب خوبي داره…
و در مورد دكترين شوك:
http://shahirblog.com/detail.asp?id=259
فروم بالا رو نويسنده اين مقاله (آقاي شهير شهيدثالث) و چند نفر از بازديدكننده هاي ايشون ساختن. كلا مقاله هاي مفيد و مستندي دارن، مخصوصا در قسمت «مقاله هاي بي زمان».
———————————————————
بامدادی: ممنون از معرفی. بله ارادت دارم خدمت آقای شهیر و وبلاگشون و همینطور فوروم ایران آمریکا رو همیشه میخونم.
لایکلایک