پروپاگاندا – ده

فرهنگ ترس، واکنش آنی عموم مردم به یک خطر واقعی در دنیای به راستی خطرناک پیرامون نیست. وحشت جهان‌گستر مربوط به بیماری سیاه‌زخم که توسط تعداد معدودی مرگ مرتبط با این بیماری در آمریکا بلافاصله بعد از واقعه‌ی یازدهم سپتامبر جرقه خورد، یک خطر مرگ‌آور واقعی و وسیع‌التاثیر برای شهروندان آمریکایی یا اروپایی نبود. گرایش طبیعی ما به وحشت‌زده شدن درباره‌ی موضوعاتی مانند دزدیده شدن کودکان یا خطرات تلفن‌ همراه از این واقعیت که زندگی مدرن خطراتی بیش از گذشته برای ما دارد ناشی نمی‌شود – در واقع در سطح زندگی روزمره عکس این مساله درست است [خطراتی که ما را تهدید می‌کند کمتر از گذشته است].

فرهنگ ترس از «بالا به پایین» می‌آید. از رهبران جامعه و ناتوانی آن‌ها در هدایت کردن.

— جنیفر بریستو

.


.

The culture of fear is not a spontaneous reaction by the public to a truly dangerous world. The worldwide anthrax panic sparked by a handful of anthrax-related deaths in America shortly after 9/11 was not caused by a genuine and widespread mortal danger facing US and European citizens. Our propensity to panic about everything from child abductions to mobile phones does not come from the fact that modern life contains more risks than ever before – on the level of everyday reality, the opposite is the case.
.
The culture of fear comes from the «top down». It comes from society’s leaders, and their inability to lead.

— Jennie Bristow


تقدیم: این پست با نهایت احترام و لذت به آقایان و خانم‌های «آنفلوانزای خوکی» تقدیم می‌شود.


بامدادی نجواها یک‌عکاس [silent-clicks]
استفاده از مطالب و عکس‌های منتشر شده در وبلاگ‌ها و فوتوبلاگ‌های من به شرط «نقل قول دقیق»، «ذکر ماخذ» و «ارجاع لینک به اصل پست» بلا مانع است.

.


2 دیدگاه برای «پروپاگاندا – ده»

  1. چه جالب
    چند سال پيش داشتيم در مورد فرهنگ سازي براي مصرف يكسري محصولات تازه بحث مي كرديم، كارشناس هاي ارتباطات مي گفتن بايد از به اصطلاح بالا شهر شروع كنين و رهاش كنين تا خودش مثل سيل فراگير بشه. مثل اينكه روند از بالا به پايين گسترش پيدا كردن اينجا هم صدق مي كنه.

    لایک

  2. البته در مورد قضیه آنفلوانزای خوکی و کلا هر اپیدمی دیگری اصل اول اطلاع رسانی است. کلا در چنین مواردی مهم است که کسی بی اطلاع نماند. به بهانه آسودگی روانی نباید روی قضیه سرپوش گذاشت.
    شرایط کاملا مشابهش برخورد ایرانی با آنفلوانزای مرغی بود که در ابتدا کل قضیه انکار میشد و بعدا هم نپذیرفتند که در ایران موردی یافت شده باشد. جالب اینکه قضیه از کشورهای این طرف ما به کشورهای آنطرف ما گسترش پیدا کرد بدون اینکه در ایران حتی یک مورد گزارش رسمی شود!
    ———————————————————————————————————–
    بامدادی: مخالف اطلاع‌رسانی نیستم. اما از استفاده‌ی پروپاگاندا از پدیده‌های این‌طوری رو زیر سئوال می‌برم.

    لایک

من همه‌ی کامنت‌های وارده را می‌خوانم. اما ‌لطفا توجه داشته باشید که بنا به برخی ملاحظات شخصی از انتشار و پاسخ دادن به کامنت‌‌هایی که (۱) ادبیات تند، گستاخانه یا بی‌ادبانه داشته باشند، یا (۲) در ارتباط مستقیم با موضوع پستی که ذیل آن نوشته شده‌اند نباشند و یا (۳) به وضوح با نشانی ای‌میل جعلی نوشته شده باشند معذور هستم. در صورتی که مطلبی دارید که دوست دارید با من در میان بگذارید، از صفحه‌ی تماس استفاده کنید. با تشکر از توجه شما به بامدادی.

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: