استراتژی سوم تیم دولت و خبرنگار بی‌حجاب اسپانیایی

نمی‌توان به سادگی از کنار رویداد مصاحبه رئیس‌جمهور با خانم خبرنگار اسپانیایی  بدون حجاب عبور کرد. این اتفاق اگرچه جدید و تصادفی به نظر می‌رسد اما به نظر من نه جدید است و نه تصادفی و اتفاقا در راستای استراتژی «تیم دولت» برای افزایش تعداد «متحدان» خاص و عام خود است. این استراتژی به صورت خلاصه شامل سه فاز مهم است:

  1. سیاست جذب خواص: به کمک رانت‌های سنگین اقتصادی و سیاسی
  2. سیاست جذب طبقات پایین جامعه: به کمک مشوق‌های اقتصادی (حمایت چشم‌گیر و عملی حتی به شیوهٔ کوتاه‌مدت و پوپولیستی).
  3. سیاست جذب طبقات متوسط جامعه: به کمک مشوق‌های فرهنگی مانند افزایش آزادی اجتماعی طبقات متوسط شهرنشین.

تا امروز تیم دولت در اجرای مراحل یک و دوی این استراتژی نسبتا موفق عمل کرده است. به تدریج که رویارویی اصول‌گرایان سنتی با «تیم دولت» از حاشیه به متن حرکت می‌کند، چنین وقایعی را می‌توانیم به عنوان نشانه‌های جدی‌ای از فعال‌ سازی فاز سوم این استراتژی «تیم دولت» تلقی کنیم. استراتژی که در صورت موفقیت می‌تواند تهدید جدی‌ای برای هژمونی سنتی اصول‌گرایان مذهبی در ایران باشد.

.


با توجه به فیلتر بودن بامدادی در ایران، لطفا مطالب آن‌را از طریق اشتراک در خوراک آن پی‌گیری کنید. استفاده از مطالب و عکس‌های منتشر شده در وبلاگ‌ها و فوتوبلاگ‌های من به شرط «نقل قول دقیق»، «ذکر ماخذ» و «ارجاع لینک به اصل پست» بلا مانع است.

نویسنده: bamdadi

A little man with big dreams.

8 دیدگاه برای «استراتژی سوم تیم دولت و خبرنگار بی‌حجاب اسپانیایی»

  1. من با مشوق برای طبقه متوسط و خواص اقتصادی موافقم و خصوصا فکر می کنم این سیاست طبقه متوسط را نسبت به دولت غیر قانونی نرم می کند اما اعتقاد دارم این سیاست ها روی طبقه ی کارگر و مستضعف جامعه تاثیری نخواهد گذاشت فشار های اقتصادی ناشی از سیاست های نیو لیبرالی به قدری زیاد خواهد شد که مشوق های فریبنده و کوتاه مدت تاثیری نخواهد داشت.
    ممنون بامدادی که توجه را به بازی با حجاب وسیاستهای جدید دولت در این باره جلب کردی.

    لایک

  2. خب البته بامدادي جان اين جا يه نکته اي حائز اهميته.
    اين که تو هر کاري هم بکني نمي توني رضايت هر سه طبقه يعني بورژوازي و خرده بورژوازي و پرولتاريا رو به دست بياري( من مارکسيست نيستم ولي زماني که هنوز واژگانش سودمنده زماني که به تحليل از شيوه ي اون وارد مي شيم نياسد واژگانش رو دور ريخت البته حرف من در صورتي درسته که منظورت از خواص افراد رده بالاي حکومت مي بود) اگر حکومتي مي توانست خواسته هاي هر سه گروه را حتي به صورت نسبي در کوتاه مدت بر آورده کند ما با اتوپيا سر و کار داشتيم يا جامعه اي فوق العاده پيشرفته اگر ما رانت ها رو در نظر بگيريم که خب حداقل باز بايد در نظر گرفت آيا منظور شما اون بورژوازي بازاريه يا کارخانه دار يا زمين دار و … خب از طرف ديگه بايد تحريم هاي خارجي رو در نظر گرفت که اساساً تجارت خارجي رو خوابونده و خب ليست تحريم هايي که هر لحظه داره طويل تر مي شه و اعتراضاتي که دو سال کشور رو در نا آرومي نگه داشته و خب اوضاع بازار رو هم کم و بيش مي دونيم اگر اين به کار کسي بياد فقط به کار عده اي از مافياي نظامي اقتصادي مياد که در زمان ضعف نيروهاي اقتصادي بزرگ در سطح جامعه انگل وار داره از اين ها تغذيه مي کنه و از قضا رابطه ي خصمانه اي هم با اون ها داشته و خب حداقل اين خيلي متفاوته با رابطه ي نسبتاً ملايم تر روحانيون 28 سال اول انقلاب. به ياد بيارين اعتصاب تابستون امسال رو که يک بازاري در اون کشته شد يا قراردادهايي که از شرکت هاي بزرگ خصوصي و شبه دولتي دزديده شد و به سپاه رسيد. حداقل به نظر نمي رسه چندان ماجرا از نظر سرمايه دارها رضايت بخش باشه.
    و خب اين رو بايد در نظر گرفت که اين مشوق هاي فرهنگي به طبقه ي متوسط بر روي بخش سنتي تر طبقه ي پايين جامعه کاملاً اثر عکس داره اون هم اثري غير قابل چشم پوشي.
    اما يکجاهايي به نظر من بايد تمايز قايل شد بين پروپاگاند و مشوق هاي واقعي. يعني بايد ديد آيا در عمل آزادي هاي اجتماعي روز به روز محدودتر شده اند يا نه. چنين اقدامي براي بار اول نيست چنين اتفاقي مي افتد آگاهان بحث بر سر حق ورود زنان به ورزشگاه رو به خاطر دارند و همين طور بحث هاي ديگري که به هيچ سرانجامي نرسيدند منتها خوراک رسانه اي خوبي بودند. ولي به غير از چند ماه قبل از انتخابات کدام يک حتي به واقعيت نزديک شد. نمونه ي بارز کارنامه ي دولت تشديد گشت ارشاد و بحث تفکيک جنسيتيه. به نظر من با چند تا حلوا حلوا کردن و منشور کوروش به ايران اوردن وقتي هيچ کدوم از اين مطالبات اجرا نشه هيچ رضايت خاطري پديد نمياد.
    مشوق هاي اقتصادي هم حقيقت آن چنان قوي نيستند( مخصوصاً اين که پرداخت نقدي يارانه ها در سال اخير کاهش يافت( بگذريم اين که با توجه به گراني شديد اقلام اوليه مبلغ چهل هزار تومن مرغ پخته رو هم به مخنده ميندازه)( درسته مزد خيلي از کارگران در بعضي از مناطق همين قدره ولي يک دامنه ي نفوذ چنين افرادي در مناسبات سياسي ايران با توجه به اين که اساساً جامعه ي ايران يک جامعه ي شهرنشينه اونقدر نيست در ثاني تورم يک قلم در مورد نان فقط دويست درصد افزايش داشته) و مطالبات کارگران هم هيچ کدوم براي سال نو مورد قبول واقع نشد. و خب حداقل مي شود گفت دولت احمدي نژاد وضع چندان خوبي در ميان فرودستان ندارد.
    اما در مورد احمدي نژاد دانستن چند نکته ضروريه.
    ما بيماري داريم به نام تيروتوکسيکوز آپاتتيک که هيپرتيروئيدي سالمندانه.چون علائم سالمندي مثل کاهش وزن، لرزش دست ها و کم ششدن تون عضلات با علائم هيپرتيروئيدي يکسانه. ما در کوتاه مدت نمي تونيم بفهميم بيمار هيپر تيروئيده و علائم بيماري در فازي که هنوز حاد نيست علائم بيماري رو مي پوشونه. خب از اين لحاظ دولت احمدي نژاد به همين سندروم دچاره و خب به خاطر همراهي با عواملي مثل خشکسالي شديد چند سال اخير، داشتن يک طيف روحاني قدرتمند به عنوان متحد استراتژيک، جدا شدن نسبي مسير هاشمي از طيف محافظه کاران که خيلي ها او را بزرگترين متهم فساد مي دانستند و عملاً فحش خورش ملس بود و هم چنين وضع اقتصادي سي سال اخير و … موجب شد که خيلي ضعف هاي دولت احمدي نژاد تا چندي مخفي بمونه. البته اين ماجرا فقط در کوتاه مدت کمک حال آدم مي تونه باشه و در دراز مدت تضميني نيست.
    شايد الان بلاتکليفي اپوزيسيون داخلي در مورد اين مطالباته ( خب البته اين به معناي انکار صدقش نيست حداقل ما بر اساس اسناد ويکي ليکس مي دونيم که يک بار به موسوي پيشنهاد سازش شده که چيزي شبيه سازش موگابه با مخالفينش بوده اما او نپذيرفته پس واقعاً بعضي حرفهايي که طيف تندروي مخالفين در حق وي مي زنن جفاست و حقيقت ميرحسين وفاداريش به ملت رو همه جوره ثابت کرده) منتها معتقدم که هنوز جنبش در برابر اين مطالبات سردرگمه و خب اين مي تونه در دراز مدت تاثير منفيش رو بذاره.

    لایک

  3. جاهل-بيگانه از تاريخ- اوباش اجين شده( احتمالاً منظور اجير شده است)-ستون پنجم-جنايت کاران جنگي واشنگتن نشين_…
    بسيار عالي. بنده هيچ حرفي براي گفتن ندارم. البته من اين ادبيات رو توي حرف هاي استالين و ژدانف هم زياد ديدم. البته گويا اين دو تا هم قرباني تبليغات سوء امپرياليست ها به خاطر مبارزات فراگيرشون عليه غرب شده اند. من جدي به بينش شما غبطه مي خورم.

    لایک

  4. در مورد خبرنگار بی‌ حجاب اسپانیایی: ایشان با حجاب وارد دفتر شدند، بعد از مدتی‌ روسری از سرشان افتاد. امیدوارم انتظار نداشته باشید که رئیس جمهور یک مملکت وسط مصاحبه به این اتفاق اعتراض کند! این هم عکس هایش:

    http://www.hechosdehoy.com/ana-pastor-perdio-el-hiyab-durante-su-intensa-entrevista-con-ahmadineyad-6882.htm
    http://www.adn.es/tv/20110315/NWS-1991-ana-pastor-almayinehad.html

    لایک

  5. آجین . (ن مف ) آجیده . آژده . آزده ( آژده . [ ژْ / ژَ / ژِ دَ / دِ ] (ن مف ) آزده . آجیده . آژیده . آجده . خلیده با چیزی نوک تیز )
    شهری ( مرکز بخش پیرسلیمان ) در 20 کیلومتری غرب اسدآباد همدان ، دارای آب و هوایی معتدل در تابستان و سرد در زمستان ، با 3500 نفر جمعیت در سال 1388 و با 30 روستای تابعه ، جمعا 13 هزار نفر جمعیت دارد . گویش آجین ، ترکی است . وسعت زمینهای کشاورزی آن 4000 هکتار و باغات آن ، 2000 هکتار برآورد می گردد.
    هر دو تا مدخلا به عينه از لغتنامه ي دهخدا ذکر شده.
    باز هم بنا بر تعريف شما عجين شده است که معناي آميختن مي ده.

    لایک

  6. اتفاقا چند روز پیش با دوستی صحبت میکردم , دقیقا همین سه مورد که شما ذکر کردید رو مطرح کردم. برام جالب بود امروز دیدم شما هم به این اشاره کرده بودید

    لایک

من همه‌ی کامنت‌های وارده را می‌خوانم. اما ‌لطفا توجه داشته باشید که بنا به برخی ملاحظات شخصی از انتشار و پاسخ دادن به کامنت‌‌هایی که (۱) ادبیات تند، گستاخانه یا بی‌ادبانه داشته باشند، یا (۲) در ارتباط مستقیم با موضوع پستی که ذیل آن نوشته شده‌اند نباشند و یا (۳) به وضوح با نشانی ای‌میل جعلی نوشته شده باشند معذور هستم. در صورتی که مطلبی دارید که دوست دارید با من در میان بگذارید، از صفحه‌ی تماس استفاده کنید. با تشکر از توجه شما به بامدادی.

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: