در جریان هستید که شورای امنیت سازمان ملل متحد قطعنامه ايجاد منطقه پرواز ممنوع بر فراز ليبی را تصويب کرد. این قطعنامه بسیار سنگین و جدی است چرا که «به جامعهٔ بین المللی برای اجرای این ممنوعیت منطقه پروازی و همچنین دفاع از غیر نظامیان اجازه اتخاذ همه اقدامات لازم و از جمله گزینه نظامی را داده است.»
بعد از صدور این قطعنامه دولت لیبی اعلام آتشبس کرد. اما واکنشهای بعدی کشورهای غربی نشان میدهد که ظاهرا برنامهٔ مفصلتری در راه است:
هیلاری کلینتون: اعلام آتشبس از سوی لیبی کافی نیست
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه ایالات متحده، روز جمعه در واکنش به خبر پذیرش آتشبس از سوی حکومت لیبی، گفت که اعلام آتشبس کافی نیست و افزود که آتشبس واقعی آن است که معمر قذافی تمامی نیروهای خود را از مناطق تحت کنترل مخالفانش در شرق لیبی بیرون آورد..
اوباما: قطعنامه قابل مذاکره نیست
آقای اوباما هشدار داد که پیشروی ارتش لیبی به طرف شهر بنغازی باید متوقف شود و هواداران سرهنگ قذافی باید شهرهای بازپس گیری شده در شرق این کشور را تخلیه کنند.
توجه داشته باشید صحبت از «تخیلهٔ شهرهای شرق کشور» است. آیا برنامهٔ تجزیه شرق و غرب لیبی در راه است؟
.یب
با توجه به فیلتر بودن بامدادی در ایران، لطفا مطالب آنرا از طریق اشتراک در خوراک آن پیگیری کنید. استفاده از مطالب و عکسهای منتشر شده در وبلاگها و فوتوبلاگهای من به شرط «نقل قول دقیق»، «ذکر ماخذ» و «ارجاع لینک به اصل پست» بلا مانع است.
درود
زیاد دنبال اخبار سیاسی نیستم ینی نمیرسم دنبال کنم
مطالبتون رو از توییتر دنبال میکنم
کلا پستاتون آدم رو از اوضاع سیاسی مطلع میکنه
عالیه! به کارتون ادامه بدید
پیشاپیش نوروزتان مبارک
لایکلایک
خب حتي اگر هم به سمت تجزيه ي ليبي جريان پيش بره که من ماجرا رو عيد مي دونم( چون غرب بعيده که اجازه به بقاي يه قذافي به شدت زخم خورده و خطرناک رو بده که از قضا ترورهاي بسيار زيادي رو عليه غرب سازمان داده) به احتمال زياد نيروهاي ناتو به علت دخالت بشر دوستانه با حمايت کامل افکار عمومي جهاني مي ريزن توي ليبي( در اين جا اقدام سارکوزي در اعلام بمباران طرابلس بسيار حائز اهميته)( قذافي هم بر خلاف اهن و تلپش به شدت در مقابل غرب ترسوئه) قذافي هم در يک حرکت شجاعانه در مي ره. شوراي امنيت مي شه ناجي ملل ستم ديده و گندکاري افغانستان و عراق کمي ماستمالي مي شه. يه دهن کجي کامل به تهران هم هست ماجرا و خب گمانم ين مي تونه تا حدودي دست بالا رو بده به جنبش سبز( از اين لحاظ به نفع ماست چپون حکومت ترجيح مي ده با يه جنبش غير راديکال حرف بزنه و امتيازات کمتري بده تا با يه جنبش راديکال که موجب شه همه چي رو از دست بده البته اگر اين بندگان خدا يه کم عقل داشته باشنکه خب بعيد مي دونم به شدت و خب نمي فهمن اين ماجرا حمله به ايران رو به شدت موجه تر مي کنه) و البته گمونم نمي کنم تو ليبي کسي دلش براي قذافي تنگ بشه. اين جوري ليبي هم غرب رو ناجي خودش مي بينه و احساسات ناسيوناليستي فوران مي کنه و يه متحد مفت و مجاني براي غرب. از قضا پيش بيني من داره درست در مياد مبني بر عقب کشيدن غرب از خاورميانه و در اين زمينه به نظر من مقاله ي آقاي حامد قدوسي که طبق معمول با يک محافظه کاري زائد الوصف خاص خودشون و يه ته مايه اي از ديدگاه هاي چپ ولي بسيار دقيق و هوشمندانه نوشته شده بسيار خواندنيه و خب البته زلزله ي ژاپن و حادثه ي اتمي هم که داشت اتفاق مي افتاد در تسريع اين عمل بسيار حائز اهميته( اين مورد رو مي گن يه تقارن تاريخ مناسب. ممنون آقاي زلزله) و خب ان شا الله عاليجناب اسرائيل هم با توجه به نا آرومي هاي اخير فلسطين که هر چند هنوز زياد نيست ولي داره شدت مي گيره و بعيد هم نيست آمريکا با يک آه جانسوز به يار غار ديرين پشت کنه و رهاش کنه مخصوصاً که اين اواخر داشتن زياده روي مي کردن. و خب بدين ترتيب چين هم يک متحد رو دو دستي تقديم غرب کرد البته بادهاي تغيير در چين هم داره مي وزه البته نه لزوماً از نوع خاور ميانه ايش در اين زمينه حرف هاي نخست وزير چين به شدت قابل توجهه و خب ممکنه به پديد اومدن يه دنگ شيائو پنگ کمي دموکرات تر ختم شه البته نمي شه زياد خوش بين بود. و خب اوضاع به نظر من در مقطع فعلي اميدوار کننده است ولي از طرف ديگه بسيار خطرناک چون همون طور که گفتم امکان حمله به ايران روي دور تند افتاده. اگر جنبش در مقطع فعلي عقب بکشه امکان جنگ بسيار زياد خواهد بود.
لایکلایک
خوب، به طرفداران امریکا صمیمانه تبریک میگم؛ بالاخره آقای اوباما هم یه جنگ کوچولو برای خودش راه انداخت، مثل تمام رؤسای جمهوری سابق ایالات متحده، بدون این که در شورای امنیت به دولت لیبی یه فرصت پنج دقیقه ای برای دفاع از خودش بدن، بدون اینکه اول به دنبال راه حل های غیر نظامی برای حل مشکل جنگ داخلی لیبی باشن. شورای امنیت تبدیل شده به یک مجری جنگ، نه میانجی صلح. لابد به این میگن دموکراسی، البته ما بیسوادیم و عقلمون به این چیزا قد نمیده…
لایکلایک
بله آرش. دقیقن همینطور است که شما گفتید. بدون صرف وقت و دقت کافی برای بررسی گزینههای مختلف و صرفا به خاطر فشار و تمایل چند کشور نیرومند (و ذینفع) مجوز حملهٔ نظامی که میتواند به کشتار و خونریزی وسیع و نابود شدن زیرساختهای یک کشور منجر شود صادر میشود.
لایکلایک