چرا اسرائیل هرگز زیربار راه‌حل یک‌کشوره نخواهد رفت؟

اسرائیل هرگز با مذاکره و یا روش‌های دیپلماتیک به راه‌حل یک کشوره (ادغام دو کشور و زندگی مسالمت‌آمیز در کنار هم) برای حل بحران فلسطین تن نخواهد داد. دلیل آن هم بسیار واضح و ساده است. اگر اسرائیل به هرگونه راه‌حل «یک کشوره» تن دهد، فقط سه گزینه پیش رو خواهد داشت:

  1. با روش‌هایی از شر جمعیت فلسطینی خلاص شود
    به روش‌های مختلف آن‌ها را قتل‌عام، اخراج یا وادار به مهاجرت کند تا بتواند جمعیت آن‌ها را در اقلیت نگاه دارد.
  2. به شهروندان فلسطینی‌ حق رای برابر در سیستم سیاسی آینده ندهد
    چون جمعیت اکثریت با عرب‌های مسلمان است (یا خواهد شد) و اگر حق رای‌ مساوی در انتخابات داشته باشند، یهودی‌ها در اقلیت قرار خواهند گرفت.
  3. قید دولت یهودی را بزند
    چون اعراب مسلمان اکثریت خواهند بود. در این حالت دیگر ماهیت اسرائیل (دولت یهودی) زیر سئوال خواهد رفت.
در دو حالت اول صلح معنا ندارد و در حالت سوم، مفهومی به نام اسرائیل آن‌طور که صهیونیسم دنبالش بود.
به همین دلیل است که طرف‌داران «صلح» در منطقه که «ماهیت اسرائیل یهودی» را نیز پذیرفته‌ باشند، «عملا» چاره‌ای ندارند جز این‌که از راه‌حل «دو‌کشوری» حمایت کنند. راه‌حلی که با شهرک‌نشینی‌های اسرائیل در کرانه‌ی باختری رود اردن و ایجاد دیوارهای حایلی که جزیره‌های فلسطینی‌نشین باقی‌مانده را به گتوهایی تبدیل کرده است «عملا» به بن‌بست رسیده است. برخلاف ادعاهای سران اسرائیل و آمریکا (که همیشه مشکل رسیدن به راه‌حل دوکشوره را کارشکنی فلسطینی‌ها وانمود می‌کنند)، قطع‌نامه‌ی الزام‌آوری که اسرائیل را به  راه‌حل «دو کشوره» فرا می‌خواند (با خروج از کرانه‌ی باختری) بیش از 30 سال است (از سال 1976 تا امروز) که توسط آمریکا بلوکه شده است.

پرسش این‌جاست: به دلایلی که ذکر شد راه‌حل یک‌کشوره ماهیتا هرگز توسط اسرائیل پذیرفته نخواهد شد. راه‌حل دو کشوره هم که دیدیم، به خاطر سیاست توسعه‌طلبانه‌ی اسرائیل عملا به بن‌بست رسیده‌. پس راه‌حل چیست؟

9 دیدگاه برای «چرا اسرائیل هرگز زیربار راه‌حل یک‌کشوره نخواهد رفت؟»

  1. آقاي عزيز. جمع نبندين «شهروندان فلسطين» بگوييد دولت احمق حماس…
    —————————————————
    بامدادی: مشکل صلح در این منطقه حماس نیست.

    لایک

  2. راه سوم : الحاق بخش های فلسطینی به مصر و اردن
    راه چهارم: تطمیع فلسطینی ها به مهاجرت به کشورهای دیگر ( اول فشار بعد مشوق هایی از قبیل جایزه مالی ، ویزای کشورهای اروپایی و آمریکا و …)
    ——————————————————————————————————-
    بامدادی: در واقع این می‌شه کاری که اسرائیل حتی در 1948 نتونست انجام بده: اخراج دسته‌جمعی کل فلسطینی‌ها.

    لایک

  3. به نظر میاد بیشتر تلاش اسراییل روی اینه که اردن و مصر رو به کنترل مناطق مجاور فلسطینی تحریک کنه…اینجوری هم فشار اتحادیه عرب رو اسراییل کم میشه و هم عرب ها رو به دست عربها میسپرند
    علاده بر اون مشکلا یه کشوره و دو کشوره هم نداره و عملا فلسطینی وجود نخواهد داشت
    ————————————————————————-
    بامدادی: امکانش نیست. تبعید یا اخراج همه‌ی فلسطینی‌ها شاید رویای اسرائیل باشه، ولی غیرممکنه.

    لایک

  4. چاره اش فقط در دست «مردم اسراییل » است که بفهمند اینطوری نمی توانند ادامه دهند و تنها راه آنها تشکیل یک کشور است. اتفاقی که در آفریقای جنوبی افتاد . آپارتاید برچیده شد و همه با هم در حال زندگی اند. اوضاع بهترین نیست اما حداقل آن تبعیض وحشتناک دیگر وجود ندارد. از همین الان هم بعضی اسراییلی ها همانها که بیت سلم- یکی از گروه های فعال حقوق بشری – را تاسیس کرده اند یا آقای آونری ( اسم کوچکش یادم نمی آید) هم این حقیقت را درک کرده اند. مردم اسراییل باید این واقعیت را بفهمند و رهبران دردسرسازجنگجویشان را کنار بگذارند تا به جایی برسند. با وضع کنونی اوباما و دولت جدید امریکا هم نمی توانند کاری برای آنها بکنند. پانسمان موقت شاید, اما زخم فقط دردناک تر می شود و عمیق تر.
    باید دید بلاخره مردم اسراییل کی از خواب بیدار می شوند.زود یا خیلی خیلی دیر ؟
    ———————————————————————–
    بامدادی: بله در اون صورت که خیلی وضعیت عوض می‌شه. ولی اگر واقع‌بین باشیم هیچ‌وقت چنین اتفاقی نمی‌افته. نه لزوما به خاطر این‌که این‌جا اسرائیل هست، بلکه تاریخ چیز دیگه‌ای می‌گه. همیشه تغییرات با اعمال فشار (خشن یا غیرخشن) انجام شدن. همون آفریقای جنوبی بدون جون کندن مبارزان آفریقایی هزار سال دیگه هم تن نمی‌داد به ختم آپارتاید.

    لایک

  5. شما این رو هم دیدی؟
    http://www.cbsnews.com/video/watch/?id=4752349n
    آخر دقیقا قبل از این که این پست را ببینم داشتم این برنامه‌ی جالب و غیرمنتظره(!) از «۶۰ دقیقه» را می‌دیدم که به‌طور خلاصه همین‌ها را توضیح می‌داد.
    فقط مانده‌ام که این آمریکایی‌ها چه‌طور حتی وقتی برنامه‌ای مثل «۶۰ دقیقه» چنین چیزی را پخش می‌کند، باز هم این‌طور با اسرائیل سمپاتی دارند:
    http://people-press.org/report/482/israel-hamas-conflict
    ———————————————————————–
    بامدادی: فرکانس در معرض اطلاعات و اخبار گرفتن هم مهمه. بخش غالب اخباری که هر روز توسط رسانه‌های غالب پخش می‌شه همسو و قالب‌گیری شده است، اگر چه در یک جامعه‌ی آزاد همیشه می‌شه اخبار بی‌طرف و مستند هم پیدا کرد حتی در همون رسانه‌های غالب: ولی فرکانس‌شون خیلی کمتره و تاثیرگذاریشون هم به همون نسبت کمتر.

    لایک

  6. به نظرم شفاف شدن این مسئله و سوال ها خودش خیلی خیلی مهم است. درست است. به نظر نمی رسد راه حلی باشد. برای همین هم صلح در این منطقه هیچ وقت اتفاق نخواهد افتاد. یکی از دو طرف باید پیروز شود. دیر یا زود. مگر اینکه ماهیت طرف اسرائیلی عوض شود.
    ———————————————————————
    بامدادی: با سیاست فعلی اسرائیل و حامیانش، چاره‌ای جز جنگ و خشونت نیست.

    لایک

  7. همون راه اول خيلي بهتر و منصفانه تر و منطبق بر رفتاري هست كه مسيحيان و مسلمانان در از 2000 سال پيش تا كنون با يهوديان كردند و آنها را در همه جاي دنيا پراكنده ساختند.
    الان هم اگه آمريكا و اروپا گوشه ويزا و اقامت دايم رو به فلسطينيها نشون بدن يكشون اونجا دووم نمياره…
    ضمنا قبل از اينكه به من پاسخ باصطلاح دندون شيكن بدين يك نيم نگاهي هم به اين عكس كه صد البته ميتواند كار استكبار جهاني باشد بياندازين!

    ———————————————————
    بامدادی: استدلال شما رو قبول ندارم. اتفاقاتی که در تاریخ رخ داده، دلیلی برای گناهکار بودم مردم امروز نیست و نمی‌شه کسی رو به خاطر جرمی که دیگران در تاریخ مرتکب شدن مجازات کرد. ربط عکس به موضوع رو هم متوجه نشدم.

    لایک

  8. موافقم كه مشكل اسرائيل به اين زوديها حل نخواهد شد و پازلي كه مطرح كرده ايد البته تا حدودي درست است.
    تلاش امريكا و خود اسرائيل روي طرح دو كشور است با شرايطي خاص كه هيچوقت اين شرايط را علنا بيان نمي كنند. اسرائيل به تشكيل يك دولت مستقل فلسطيني تن نخواهد داد اين مسلم است. راه بينابين همين است كه الان ادامه دارد. سرزميني بدون دولت مشخص.
    اما از سرنوشت روزگار كسي خبر ندارد شايد شرايط 10 سال آينده به سمتي برود كه اسرائيل و خاخامها تصورش را هم نمي كردند!
    ——————————————————————–
    بامدادی: مشکل اصلی راه‌حل دوکشوره، شهرک‌نشینی‌های اسرائیل در کرانه‌ی باختری و سیاست‌های توسعه‌طلبانه‌ی این کشوره وگرنه شاید امیدی به این راه حل می‌بود.

    لایک

من همه‌ی کامنت‌های وارده را می‌خوانم. اما ‌لطفا توجه داشته باشید که بنا به برخی ملاحظات شخصی از انتشار و پاسخ دادن به کامنت‌‌هایی که (۱) ادبیات تند، گستاخانه یا بی‌ادبانه داشته باشند، یا (۲) در ارتباط مستقیم با موضوع پستی که ذیل آن نوشته شده‌اند نباشند و یا (۳) به وضوح با نشانی ای‌میل جعلی نوشته شده باشند معذور هستم. در صورتی که مطلبی دارید که دوست دارید با من در میان بگذارید، از صفحه‌ی تماس استفاده کنید. با تشکر از توجه شما به بامدادی.

در پایین مشخصات خود را پر کنید یا برای ورود روی یکی از نمادها کلیک کنید:

نماد WordPress.com

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری WordPress.com خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

عکس فیسبوک

شما در حال بیان دیدگاه با حساب کاربری Facebook خود هستید. خروج /  تغییر حساب )

درحال اتصال به %s

%d وب‌نوشت‌نویس این را دوست دارند: